Corrupt VVD-raadslid houdt pleidooi voor zwart geld

Zwart geld is toppie, super, wow en hartstikke handig, aldus  Ed de Rechteren van Hemert, raadslid voor de Firma List & Bedrog te Doetinchem. Zwart geld komt namelijk terug in de economie. En dat is goed, geld in de economie. Eigenlijk zouden we allemaal zwart moeten werken. Maar je moet de edele kunst van het zwarte geld in de economie pompen niet verwarren met zoiets onverkwikkelijks als smeergeld, waarschuwt dit raadslid van de partij van de Hardliegende Nederlanders:

Het raadslid benadrukt dat zwart geld niet moet worden verward met smeergeld. “Smeergeld is er om een gunst gedaan te krijgen. Dat wijs ik volledig af. Zwart geld krijgt men door werkzaamheden te verrichten en dan contant betaald te krijgen zonder dat anderen hiervan op de hoogte zijn.” (RTL)

Leuke definitie van zwart geld trouwens. Anderen zijn hiervan niet op de hoogte. Wat gaat het die anderen ook eigenlijk aan? Zo’n belastingdienst wil bijvoorbeeld alles weten. Goh wat raar. Iedereen weet dat belastingen in Nederland volstrekt nutteloos zijn. Vreemd dat er nog sukkels zijn die belasting betalen. Je kan het veel beter in de economie pompen. De economie op de Kaimaaneilanden bijvoorbeeld. Daar hebben belastingduikers ook BILJOENEN zwart geld verstopt. Gelukkig dat we nu dankzij deze VVD’er weten dat dit helemaal oké is.

8 gedachten over “Corrupt VVD-raadslid houdt pleidooi voor zwart geld”

 1. Overigens hebben de meeste “belastingontwijkers” ook erg graag smeergeld. Dit komt in NL op grote schaal voor.

  Dat “afwijzen” is natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat niemand het te weten komt.

 2. “Klusjesmannen of schilders zwart betalen is geen enkel probleem”
  Wat een domme lul. Er zijn genoeg problemen.
  Valse concurentie voor mensen die wel hun bijdrage aan de maatschappij netjes afdragen. Hij wil gewoon z’n klusjes goedkoop gedaan hebben over de rug van de klusjesman. Die heeft er nl maar heel beperkt voordeel bij en loopt veel risico.

 3. Sociale verzekeringen kunnen blijven bestaan ( voor zover er nog wat van over is), dankzij de inleg van premies die worden ingehouden op het loon.

  Deze VVD-er vindt dat dus allemaal niet nodig voor de zwartwerkers. 6 euro per uur, verder bek dicht.

  Verder weer een kotsscheet van een andere VVD-er:

  [ Werknemers zelf verantwoordelijk voor kosten privérisico’s]

  [ Volgens Huffnagel kan het geen kwaad een lijst op te stellen met voorbeelden van risicovol gedrag.]

  Juist, ik zou zeggen zet vooral hard rijden door die BMW’s en andere tuigbakken op de lijst.

  Walgelijk volkje die VVD-ers. Geesten worden verder rijp gemaakt voor verder afbreken van alles wat sociaal is.

 4. Ach het zijn niet alleen vvd prominenten die graag alles in het zwart doen .In de 80er jaren deed lubbers het zelfde ,die betaalde zijn personeel in saoudie arabie in het zwart ,en ging later nog langs de kassa bij de nederlandse staat toen ze daar niet wilden betalen vanwege slecht afgeleverd werk .Maar ook vvders zullen met dat soort zaken de weg wel weten .

 5. @5: t de vries:

  Wat nou, ach. Daarom is dit minder verwerpelijk? Lubbers deed het, iederrem doet het, dus lang leve de lol?

 6. Zwart geld komt toch weer in de economie dat is een feit, neemt het feit niet weg. Deze man heeft de volgende ‘bijbaantjes’

  — eigenaar/directeur Nederlands Bouwkosten Instituut (NBI)
  — eigenaar/directeur Multi Consultants
  — adviseur/auteur SDU

  Lijkt me een duidelijk verhaal dat als een bouwkostenadviseur belasting op arbeid niet goed vind er iets (nog steeds) grandioos verkeerd zit. Heeft deze man er in zijn nevenfuncties zwart geld ‘verdient’?
  Lees ook artikel —
  http://www.algemeeneconoom.nl/mag-zwart-geld-wel-of-juist-niet/

Reacties zijn gesloten.