Johan Remkes wil vakantiespreiding afschaffen

Volgens hem is het niet meer van deze tijd dat de BV Nederland van begin juli tot begin september in een grote zomerslaap is gedompeld. „Het lijkt wel of we met ons allen 2 maanden lang dicht zijn. En dat in een tijd dat we alles op alles moeten zetten om de economie uit het slop te trekken.”

Nou precies, zo’n Remkes heeft gelijk ook. Er moet eens wat minder gelanterfant worden in dit land. Gewoon omdat u zo nodig vakantie moet hebben kan er ergens een VVD-stemmende ondernemer een Mercedes minder kopen, denkt u dáár wel eens aan? Mensen zijn zo egocentrisch tegenwoordig.

Dat ze het dáár in de Kamer eens over hebben. Oh wacht…

9 gedachten over “Johan Remkes wil vakantiespreiding afschaffen”

  1. Volgende stap : Herinvoering van Slavernij . Of zou dat twee stappen nodig hebben ???

  2. Zou Remkes dan ook het politie-, brandweer en ambulance personeel gelijktijdig met vakantie willen sturen? In dat geval is het te hopen dat ook de dieven, verkrachters, moordenaars en pyromanen hun bezigheden onderbreken voor een wel of niet verdiende vakantie. Hij zou ook kunnen overwegen om de ziekenhuizen drie weken te sluiten. Scheelt gelijk een hoop in de zorgkosten.Hotels, supermarkten, bakkers, nutsbedrijven, sluit ze allemaal want heel Nederland gaat met vakantie. Wordt nog een heel gepuzzel want onze nationale vliegmaatschappijen, de spoorwegen en het overige openbaar vervoer kunnen niet functioneren daar hun personeel met vakantie is. Met de auto is ook riskant want de pompstations zijn gesloten wegens vakantie. Remkes is er in geslaagd om een probleem te vinden voor een oplossing. Was overigens te verwachten van iemand wiens partij vurig voorstander was en is van de marktwerking in de zorg.

  3. We hebben juist méér spreiding nodig , ipv van schoolvakanties 6 weken door het jaar opneembaar ..

  4. Een ondoordachte uitlating van een vvd fossiel ,deze regenteske oetlul denkt het garen uitgevonden te hebben .Word het niet eens tijd dat we oud politicie van zekere leeftijd ,net als het bedrijfs leven doet met ons op gevorderde leeftijd ,gewoon ook aan dekant zetten .

  5. Hoe had dhr Remkes dat gedacht in sectoren die aan elkaar hangen van de diensten en de mannetjes/vrouwtjes? De helft van de bouwsector met vakantie? Aanlevering doen we even niet, of we leveren wel aan, maar we bouwen niet, want niet genoeg mensen? Lijkt mij ingewikkeld worden.
    Maar ja, weet zo’n politicus veel, die heeft zoveel reces gehad, dat hij denkt dat dat ook werken is.

  6. De Tweede Kamer is 120 dagen dicht vanwege reces?
    pakwek 17 weken. Hebben de Tweede Kamer bodes dan ook niks te doen? Want als dat zo is dan moeten er kamervragen over gesteld worden.

Reacties zijn gesloten.