“Godwin”-wijk Mea Shearim, warm aanbevolen aan CIDI

Mea Shearim, de wijk van de haredim, een chassidische stroming, in Jeruzalem, wordt getekend door anti-Israëlische uitingen. Hier steekt men de Israëlische vlag in brand, onder andere, ter gelegenheid van “Onafhankelijkheidsdag”, die de haredim als rouwdag in acht nemen.

Ik moet zeggen dat ik de graffiti die je er kunt (kon?) aantreffen waarin de davidsster uit de vlag (het hexagram) via het isgelijkteken aan het hakenkruis wordt gekoppeld, schokkend vond. Israël, zou je denken, is toch het laatste land waar je zoiets kunt verwachten. Maar nee, niet iedere Jood is een voorstander van de/een “joodse staat”, en dit geldt zeker ook voor Joden wier voorgeslacht in Palestina woonde voor de gewelddadige stichting van die staat.

Wat zouden al die “antisemitisme”-brullers en meningsuitingbreidelaars van het CIDI en hun aanhang van de haredim vinden? Maak u geen illusies over mogelijke meningen.

7 gedachten over ““Godwin”-wijk Mea Shearim, warm aanbevolen aan CIDI”

  1. Zou CDA-TK lid Madeleine van Toorenburg al gebriset hebben dat deze mensen niet moeten denken dat ze met dat in brand steken van die vlag wegkomen?

  2. Hier trouwens wat het effect van de Propganda Kompagnie CIDI is: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3690874/2014/07/17/Tragiek-van-de-Palestijnen-zit-in-hun-gestoorde-zelfbeeld.dhtml
    Weerzinwekkende psychologie van de koude grond zullen we maar zeggen één dag geplaatst na de gruwelijke moord vanuit de lucht op vier jongetjes op het strand. Ik hoop dat die piloot die dat gedaan heeft helemaal hartstikke gek wordt van gewetenswroeging.

  3. Voor als feiten er nog toe doen, Ralph: De projectielen waarmee deze vier jonge kinderen werden vermoord werden afgeschoten vanaf een Israelische kanonneerboot.

  4. @Ralph

    Netjes, blij met je rectificatie. Het lijntje tussen geëngageerde berichtgeving en fact-free geraaskal is maar heel dun en wordt wat al te makkelijk overschreden.

Reacties zijn gesloten.