Duitse justitie overweegt vervolging PEGIDA-nazi om toespraak

Akif Pirinçci, de speciale Turkse afgezant voor PEGIDA die bij de feestelijke verjaardag van gisteren extra uitpakte:

Pirinçci sprak bijna een half uur op de bijeenkomst. Hij schold moslims en politici uit. Hij vergeleek de asielpolitiek van Merkel met de Umvolkung van de nazi’s, kwalificeerde de Bondsrepubliek als een “schijtstaat” en noemde de gevestigde politici “Gauleiter tegen het eigen volk”. Gauleiter (gouwleiders) waren in nazi-Duitsland regionale leiders van de nazi-partij.

Die Grünen noemde hij een “kinderneukerpartij”, en vluchtelingen omschreef hij als “indringers die ongelovigen met hun moslimsap volpompen”. Hij waarschuwde voor een “moslimvuilnisbelt” in Duitsland.

Het onderzoek richt zich op zijn uitspraak over concentratiekampen. Die deed hij in een relaas over een CDU-politicus die zei dat Duitsers met vreemdelingenhaat maar moesten verhuizen.

Vertrouwt de NOS er op dat de oplettende lezertjes het Duits voldoende machtig zijn om te zien dat deze Pirinçci de afwezigheid van concentratiekampen in het huidige Duitsland betreurt? De directe reden om “tot onderzoek” over te gaan?! Overigens zou men ook nog eens mogen speuren onder degenen die deze uitspraak met een denderend applaus beloonden.

En afwachten wat zij en hun Engels-Nederlandse hulpjes op 8 november in Utrecht gaan verkondigen. Hoewel, het Nederlandse OM hoef je geen waakzaamheid tegen nazipraat toe te dichten.