“Neoliberalisme is een fascisme”

Manuela Cadelli, voorzitter van de Franstalige organisatie Association Syndicale des Magistrats, noemt het neoliberalisme een vorm van fascisme. Deze ideologie vervormt de taal om haar doelstellingen te verwezenlijken en staat uitsluitend ten dienste van een ‘kaste boven de rest’, die haar eisen tot ‘bezuiniging’ aan iedereen oplegt, behalve aan zichzelf.

De tijd van de retorische voorzichtigheid is voorbij. Het is nu beter om de dingen bij hun echte naam te noemen om een gepaste gezamenlijke democratische reactie mogelijk te maken, zeker in de openbare diensten.

Het liberalisme is een van de politiek-economische doctrines ontstaan uit de Verlichting. Die had tot doel de Staat de nodige afstandelijkheid op te leggen om de burgerlijke vrijheden en de democratische emancipatie van de burgers mogelijk te maken.

Het liberalisme is de motor geweest van de opkomst en de ontwikkeling van de westerse democratieën.

Neoliberalisme daarentegen is een visie op een soort totalitaire economie die elk gebied van onze samenleving en elke periode in ons tijdperk raakt. Het is een vorm van extremisme. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over ““Neoliberalisme is een fascisme””

  1. Pingback: Neoliberalisme: fascisme of zombie-ideologie? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.