Liberale dwangarbeid goed idee voor Amsterdam

De Amsterdamse VVD, waarvan het beeld bepaald wordt door zulke bekwame, zelfs zéér bekwame en integere bestuurders als Eric Wiebes en Eric van der Burg wil vrijwilligerswerk voor werklozen, meer bepaald mensen in de bijstand, verplicht stellen. Kom je nog eens in Het Werkritme. Van der Burg is vermaard om het door hemzelf verspreide verhaal dat hij de straat waar hij woont iedere week schoonmaakt. Bewijs hiervoor hebben wij nog nooit gezien.

De liberalen denken zo ook een oplossing te hebben gevonden voor de vraag naar vrijwilligers, die de komende jaren fors zal toenemen.

“De liberalen”. Ze zeggen het toch maar bij Het Parool.
Inderdaad weer een fraai staaltje Voetbalhumor want drie keer raden welke coalitiepartij in Amsterdam hier echt op aangekeken zal worden…

16 gedachten over “Liberale dwangarbeid goed idee voor Amsterdam”

 1. Hier een smerig stukje spindoctoren op nujij.nl met als bron de Elsevies.

  http://www.nujij.nl/politiek/samsom-pleit-openlijk-voor-het-vernietigen-van.24378879.lynkx

  Elke keer wordt nivelleren gelinked aan dit rechtse beleid/kabinet maar niet met de bedoeling rechts aan te pakken maar het zogenaamd links te noemen.

  Nivelleren is nog altijd het verschil tussen arm en rijk te verkleinen en dit kabinet doet precies alles andersom wat zou moeten. Maar de Elsevies noemt dit weer eens nivelleren / socialistisch etc…

  Net als die smerige Wiegel (de echte Sinterklaas) die Den Uyl betichten van Sinterklaas gedrag. En zo blijft rechts zichzelf schoon lullen en zal men weer vrolijk VVD gaan stemmen.

  Verder on topic. Rechts is werkschuw tuig dat andere het smerige werkelijke werk wil laten opknappen door slavernij. Zo kunnen de graaiers (= rechts) met hun overgewaardeerde luizenbaantjes doorgaan met hun handje ophouden over de ruggen van ons allen (ook jan met de pet die rechts stemt).

 2. Het is vrij duidelijk dat de Amerikaanse verwarring die het Liberalisme (en dan het oude Politieke Liberalisme) inclusief het progressief denken en de sociaal democratie gelijk stelt met Socialisme en Communisme ook in ons land opmars maakt.

  Men weet niet meer waar het Socialisme of het Communisme voor stond en dus is ieder “links” idee meteen een slecht idee.

  Maar leg dat eens uit aan het klootjesvolk dat nog niet eens behoorlijk VMBO onderwijs genoten heeft. En dat wel mag stemmen……

 3. Ik hoop dat rechts even een tijdje door mag gaan. Wilder I met de VVD en nog iets engs.

  Dat is echt de enige manier om mensen de ogen te openen. Helaas gaan er mensen sneuvelen. Maar dat is met de bevrijding van de Nazies ook gebeurd.

  Er moeten helaas ernstige offers worden gebracht. Maar ik zie zoveel PVV en VVD freaks(trollen incluis) posten op diverse fora. Er zullen dus ook VVDers en PVVers sneuvelen maar dat hebben ze dan aan hunzelf te wijten. Die ezels moeten zichzelf echt 3 x aan de zelfde steen stoten.

  Het moet. Anders krijgen we halfbakken links/rechts kabinet …… en dat is gewoon weer een rechts kabinet want die hebben toch de overhand. Een soort kankergezwel dat door blijft etteren.

  PVV gaat vrees ik de grootste worden en de VVD blijft ook nog in tact.

  Zelfs een NSB heeft dit land niet de ogen doen openen. Ja heel even met die oude PVDA die toen nog wel stond voor arbeiders (onderklasse). Maar nu is alles en iedereen rechts.

  Ik wil eigenlijk niet dat rechts gaat regeren maar ik zie nu echt geen verandering op komst…… We moeten blijkbaar eerst kopje onder.

 4. Over het opdoen van werkritme gesproken…

  “Werklozen moeten bussen veiliger maken”

  “We kunnen niet zomaar mensen aannemen. Dan moeten ze op de loonlijst, en dat kost een hoop geld.”

  “We willen het mogelijk maken om beveiligingsbedrijven werkervaringsplaatsen te laten geven bij vervoersbedrijven. Vervolgens het certificaat “beveiliger” laten behalen en dan zijn _we_ al een heel eind verder.”

  Dat ‘we’ staat alleen voor Connexion zelf, voor alle duidelijkheid.

  http://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/185260-1308/werklozen-moeten-bussen-veiliger-maken

  “Maar Beltman geeft wel toe dat er ook wel een kostenaspect aan zit. “Wij vinden ook dat het Rijk moet opdraaien voor die kosten”

  *tromgeroffel* 😆

  “Wij vinden ook dat het Rijk moet opdraaien voor die kosten”

  Even los van het feit dat er ook binnen de beveiligingsbranche niet zo gek veel werk is, is het uitermate bespottelijk dat een commercieël kutbedrijf, -wat Connexion ís-, de kosten van toekomstige slaven op het Rijk (de belastingbetalers, dus) wil gaan verhalen.

  Het *certificaat* (dus géén diploma, propedeuse of wat ook) beveiliger, kan je zelfs bij de LOI krijgen voor een fractie van het geld wat het door Beltman gewenste zal gaan kosten..

  Het uiterst subjectieve ‘Veiliger’ kunnen ze het toch niet maken..(ook niet middels een wc-eend onderzoekje onder anderhalf man en een paardenkop!)

  Kan iemand die Beltman even de straat optrappen? Zonder verdere bonus of wat ook, uiteraard.

 5. Ik geef het op andere fora te lezen dan Krapuul. Ik probeer me niet te veel te ergeren aan de domheid die elders wordt bepleit.

  Dit land Nederland is een land vol met SM liefhebbers. Ik las net nog dat nivelleren inhoud dat werken niet meer beloond wordt en als links het voor het zeggen had dat je enkel uitkeringstrekkers hebt. Werkend Nederland is in gevaar als we nu een sociaal bewogen koers zouden varen volgens een “Een echte Nederlander” op Nujij.nl.

  Ik zie echt zoveel leugens en het feit dat er weer een rechts regime aan de macht is doet ze niet tot andere conclusies komen hoe slecht het ook gaat met alles.

  Links is nu aan de macht en daarom gaat het slecht………… Leugen van de eeuw…. en het gaat maar door. Bedankt ook PVDA het is jullie gelukt dit kabinet het predikaat links te geven door jullie colabaratie. Het hele beeld tussen goed en kwaad is vertroebeld en mensen met wat minder tussen de oren zien dit als links…. ook al is het rechts. PVDA = rechts = kabinet = VVD = ramp.

 6. Een van die voorbeelden die rechtsbeleid links noemen. Het onderstaande……

  101
  zuurstof 59 minuten geleden door zuurstof
  @98
  En intussen zitten we dankzij Samsom, die “een paar werkelozen extra” niet erg vindt, op meer dan 600.000 werkelozen. Danzkij links beleid.

  Probleem van Nederland is de uitgevallen binnenlandse bestedingen. Dat komt omdat onze lasten ieder jaar flink stijgen. Dat komt omdat wij een overheid hebben die veel te veel uitgeeft. Een linkse overheid, dus.

  Een rechts-liberale overheid zou geen begroting van 300.000 miljoen euro hebben.

 7. Leon, je zou er m.i. al goed aan doen om sites zoals nujij.nl te negeren. Iedere onbenul kan daar een artikel plaatsen, waarop horden Pavlov hondjes beginnen te kwijlen. Mensjes en hun “meninkjes”, veelal vanuit de onderbuik omhoog borrelende.

  Men heeft een platform om hun ondoordachte bagger te spuien. Nu zij!

  Zich _daadwerkelijk ergens in verdiepen_, om zich zo een gedegen & onderbouwde mening te (kunnen) vormen, zal je bij 98% aldaar niet tegenkomen.

  Daar zijn ze werkelijk te dom voor. Dit door een veelvoud van factoren, waarvan een gebrek aan gepaste educatie m.i. het grootste probleem is. Zelf-educatie is hen tevens vreemd. Verder dan de eerste vijf zinnen op een Wikipedia artikel komt men veelal niet eens.

  Types zoals die “zuurstof” welke je hierboven citeert, komen niet verder dan het napraten wat ze ‘ergens’ vernemen/ oppikken en wat hun onderbuik wist te beroeren. Maar al te vaak via een of ander obscuur blogje, waar feit en (merendeels) fictie in elkaar overlopen.

  Domrechts, worden ze sinds jaar en dag genoemd. En terecht. Kijk alleen maar naar dat (links/ rechts) omkeerfoefje welke deze “zuurstof” hanteert, en waar jij hierboven op wees. Dit wordt sinds jaren gebruikt door extreemrechts tuig, omdat ze weten dat er altijd wel idioten zijn die daarin trappen en deze kopiëren, en zo een beetje een soort van sneeuwbaleffect veroorzaken. Er zijn nog een aantal van die voorspelbare foefjes, maar dat terzijde.

  Laat je humeur niet verpesten, door die types. Ze zijn het niet waard, om je humeur te laten verpesten.

  Vergeet tevens niet, dat hetgeen jij op/ via het internet leest, maar een fractie is van alle Nederlanders. Voorzichtige schattingen geven (als ik het mij goed herinner) zo’n 600-1000 querulanten (trolletjes) in Nederland, die zich actief bezig houden op het internet. Veelal opstandige pubers, en domrechts klootjesvolk ‘wat zichzelf PVV’er noemt’.

  Lees ieder artikel die je wil, uiteraard…maar negeer de verdere reacties daaronder.

 8. Daar sluit ik me bij aan. Wij hebben een tijd geleden Nujij in de ban gedaan vanwege dat achterlijke gezeik van die reageerders daar. Die gingen dan onder ieder stuk van ons schrijven dat wij pogroms organiseren en zo. En dan gingen mensen van hier met die mafketels daar “in discussie”. En een tijd dat dat gekost heet. Weliswaar leverde Nujij altijd vele honderden bezoekers per dag extra op maar die ben ik liever kwijt dan rijk. Laat die maar lekker waar ze horen: in het gesticht.

 9. @JvdHeuvel NuJij heeft Krapuul in de ban gedaan, mag ook niet geciteerd worden. Mijn grootste klacht over die toko zijn de corrupte moderators, een aantal posters kan zeggen wat ze willen, anderen krijgen acuut een ban evt permanent. Alleen is hun beveiliging lekker dan lek.Je kunt gewoon de naam van een andere user gebruiken.

 10. Nujij heeft krapuul “ïn de ban gedaan” nadat alle bezoekers vanaf nujij werden geconfronteerd met deze error message en na OK klikken naar een spellingscursus voor groep 3 werden doorgestuurd.

 11. @10, die zgn. “Godwin” (-gehalte) komt volledig voor je eigen rekening.

  “Verder dan de eerste vijf zinnen op een Wikipedia artikel komt men veelal niet eens.”

  Zo blijkt.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

  Is het overigens prettig, om anderen na te blaten?

  _
  @11,
  “Alleen is hun beveiliging lekker dan lek.Je kunt gewoon de naam van een andere user gebruiken.”

  Let even op: indien je dat doet, ben je strafbaar bezig.

  _
  @12, da’s wel een hele leuke grap! Het doorverwijzen naar een taalcursus zou eigenlijk een (digitale) standaard moeten worden.

 12. Heb geprobeert nujij te lezen zonder me teveel te storen aan rechts tuig. Met name het artiekel waar Teeven een kanker patientje uitzet. Ook op Krapuul te lezen. Het lukt me niet ik kook van woede dat neigt tot haat….. Deze misdaad wordt weer verdedigt door die zogenaamde ubermenschen….. En links is weer de gutmensch en zieligheidsindustrie aan het verkondigen
  …… Ik wil dat rechtse tuig pijn doen. Ik krijg moordneigingen… Derhalve heb ik besloten nujij.nl niet meer te lezen. Gs telegrof elsevies zijn al in de ban…. Ik ben een gevoelig mens en haat onrecht…. Dus Krapuul en lijdzaam verzet is wat mij rest…

 13. @14, nujij.nl heeft geen enkele toegevoegde waarde m.b.t. het vergaren van kennis/ informatie. Alles wat men daar plaatst, heb je naar alle waarschijnlijkheid elders (ook) al gelezen.

  Turf maar eens hoeveel dezelfde artikelen je per dag leest/ consumeert, dit gedurende -pak ‘em beet- een week (of twee). ‘Oud nieuws’ is een veel gebruikte uitspraak op het internet, zoals je wellicht weet.

  Neem de berichtgeving ter kennisgeving aan, en laat de reacties voor wat ze zijn. Veelal stupide en ondoordacht.

  Enne, lijdzaam verzet? Een aangenomen slachtofferrol is ten eerste niet op zijn plaats. Je kan bijv. lokaal (in je woonplaats/ regio) de stuitende stupiditeit proberen te verbeteren i.p.v. te proberen om via het internet een ander te begrijpen. Dat laatste is nml. niet voor iedereen weggelegd.

  Nogmaals: “Laat je humeur niet verpesten, door die types. Ze zijn het niet waard, om je humeur te laten verpesten.”

Reacties zijn gesloten.