Topwethouder Eric van der Burg (VVD) bedriegt Amsterdamse gemeenteraad

Amsterdamse straatveger en oud-Osiradirecteur Eric van der Burg hebben wij al tijden in het vizier. Die man is zo ongelooflijk incapabel en er hangt zo’n geur van klein gekrabbel om hem heen dat hij welhaast minister zal moeten worden in Rutte-3, het kan niet missen. Nu heeft hij het aanstaande faillissement van een thuiszorg”bedrijf” even verzwegen, meldt Het Parool.

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (VVD, Zorg) is in september vorig jaar al gewaarschuwd voor een faillissement van Thuiszorg Diakonie. Twee maanden later meldde hij de gemeenteraad dat er geen reden was voor zorgen. Vorige maand ging het bedrijf failliet.

‘De wethouder heeft wat uit te leggen,’ reageert D66-fractieleider Jan Paternotte. ‘Heeft hij de raad wel goed geïnformeerd?’

Thuiszorg Diakonie had 450 mensen in dienst en was verantwoordelijk voor de thuiszorg van drieduizend Amsterdammers.

Overigens hoogst merkwaardig, een zogenaamd bedrijf dat er met het kerkelijke begrip “diakonie” vandoorgaat. Maar waar moeten we ons nog over verbazen in een land waar de Tucht van de Markt rondwaart?

3 gedachten over “Topwethouder Eric van der Burg (VVD) bedriegt Amsterdamse gemeenteraad”

  1. Rechts tuig is het enige tuig op deze aardkloot. Iedere dag een bewijs daarvan in het nieuws. Elke keer een uniek geval.

  2. Aan de hand van deze feiten kan gerust geconcludeerd worden dat met deze actie wethouder Eric van der Burg heeft zich als kandidaat Premier voor de volgende periode aangemeld.

    Alles laten slopen, mensen op straat gooien en tevens doen alsof je neus bloedt is de beste promotie voor een VVD-er, nietwaar?

Reacties zijn gesloten.