D66 + VVD + SP in Amsterdam?

D66 heeft de meeste zetels behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. De tweelingzusterpartijen D66 en VVD willen uiteraard graag samen besturen. Maar ze komen 3 zetels tekort. De zetelverdeling in de stad is: D66 14; PvdA 10; VVD 6; SP 6; GL 6; PVDD 1; CDA 1; Partij van de Ouderen 1.
De SP zou rechts uit de brand kunnen helpen.

De SP gaat met D66 en VVD onderhandelen voor een nieuw stadsbestuur. Informateur Alexander Rinnooy Kan heeft geconcludeerd dat dit de beste uitkomst is om recht te doen aan de verkiezingsuitslag. Een belangrijke reden voor deze optie was de onwil bij GroenLinks en PvdA om los van elkaar te gaan onderhandelen. De SP heeft altijd aangegeven graag een sociaal stadsbestuur te vormen.
(amsterdam.sp)

Hoe bestuursgeil is de SP? Is ze voor het pluche bereid haar kiezers te schofferen?

5 gedachten over “D66 + VVD + SP in Amsterdam?”

 1. Of de SP nu volgens deze verdeling mee gaat besturen of niet, kritiek zal er altijd zijn.
  Als ze meedoen is het verwijt bestuursgeil, doen ze het niet zijn ze bang om verantwoording te nemen of vergelijkbare kritiek.
  Persoonlijk zie ik mogelijkheden voor een soort van linkse coalitie, en de mogelijkheid om de tweelingzusters VVD EN D66 helemaal buitenspel te zetten.

 2. Als de SP D66 buitenspel wil zetten, zijn ze wel afhankelijk van de PvdA. Je weet wel, die partij die de schuld is aan alles wat er fout is in de wereld. En die ook nog eens vier zetels meer heeft in de Amsterdamse raad. Maar goed, dit is prima. Interessant, de SP die een centrum-rechtse coalitie aan een meerderheid helpt. Zet de cola en chips alvast klaar.

 3. @muse. De VVD is de partij die verantwoordelijk is voor alles wat er fout is in de wereld!

 4. Het VVD denken is een ziekte.
  Het PVV denken is een ziekte.

  Haat, angst en onkunde zijn nooit de weg die we moeten volgen.

  NOOIT!

Reacties zijn gesloten.