Bejaarde kunstenaars mogen wijken voor villa’s

Ruim veertig jaar na de opening is het binnenkort gedaan met het Rosa Spier Huis: het woon- en zorgcentrum voor oudere kunstenaars en wetenschappers in Laren wordt gesloopt, heeft de Raad van State bepaald. (…) De Raad van State stelde vast dat het huis uit 1969 en de omringende tuin niet op een monumentenlijst staan. De gemeente Laren wil op de plek van het Rosa Spier Huis villa’s laten bouwen.

Er kunnen mensen zijn die denken: weg met zo’n elitair huis voor bejaarde kunstenaars.
Enfin, de gemeenteraad van Laren redeneert al zo dus dergelijke populisten zijn de baas, daar en overal elders in Nederland. Het dagelijks bestuur van de gemeente is in handen van D66, VVD en iets wat Larens Behoud heet. Een college dat vindt dat er nog veel te weinig villa’s zijn in het dorp en dat bejaarde kunstenaars wel aan een snelweg gedumpt mogen worden.

4 gedachten over “Bejaarde kunstenaars mogen wijken voor villa’s”

  1. Beetje aardig blijven voor die lui in Laren Arnold. Die mensen daar gaan diep gebukt onder ‘de crisis’: hockey-club failliet, leven op geleend geld, beleggingen ‘verdampt’, aso-tractoren ofwel SUV’s op de oprijlaan zonder benzine….
    Da’s pas echt ellende….

  2. Tja, maar het bestuur van het Rosa Spier Huis stelt zich nou niet bepaald strijdbaar op, integendeel zelfs. Op hun website schrijven ze:
    “Het huidige Rosa Spier Huis bestaat bijna 45 jaar. Wat echter in de jaren ’70 een riant huis was, is dat nu niet meer. De eisen veranderen met de tijd evenals de fysieke en leefomstandigheden van huidige en toekomstige bewoners. Bovendien dwingt de veranderende wetgeving voor de overheidsfinanciering van de zorg het Rosa Spier Huis tot belangrijke beleidskeuzen. Nieuwbouw is daarom noodzakelijk.”
    (http://www.rosaspierhuis.nl/index.php?pagina=nieuwbouw)

Reacties zijn gesloten.