Coalitie in Rotterdam wankelt alweer

De Rotterdamse coalitie (Leefbaar, D66 en CDA) staat al na twee dagen op springen, nu blijkt dat Leefbaar-wethouder Ronald Schneider ‘een ordinaire coup’ heeft gepleegd. Partijleider Joost Eerdmans heeft crisisberaad uitgeschreven.

Het onderlinge wantrouwen in Leefbaar, met veertien zetels Rotterdams grootste partij, is zo groot dat een scheuring niet is uitgesloten. Als dat gebeurt, komt ook de coalitie van Leefbaar, D66 en CDA in gevaar.

Zie verder bij de bron.

Waar de ruzie over gaat wordt niet duidelijk. Maar het ging de LPF ook al niet echt om politieke meningsverschillen in 2002 maar om persoonlijke ambities. En tenslotte is Leefbaar Rotterdam een bijwagen van voorheen de LPF (of misschien zelfs wel de motorwagen).

5 gedachten over “Coalitie in Rotterdam wankelt alweer”

 1. Ik had dan ook niets anders verwacht van deze veelal enkel door ego gedreven “politici”.

 2. Ik ken Joost Eerdmans alleen als presentator van een radioprogramma. Een tamelijk beroerde presentator. Bellers die het met hem eens zijn mogen zonder onderbreking minutenlang slap ouwehoeren, terwijl mensen die het niet met zijn “stelling” eens zijn na een paar seconden worden onderbroken. En als ze eenmaal buiten de uitzending zijn, gooit Joost er nog wat commentaar achteraan. Handig, als je mensen die het niet met je eens zijn zo de mond kan snoeren. Dat Leefbaar een verzameling baantjesjagers is en dat hun winst alleen te danken is aan het falen van de PvdA en de VVD in zowel de gemeente als landelijk, zal iedereen in Rotterdam inmiddels wel snappen. Over 4 jaar weer een kans.

 3. De coalitie van loozers wankelt meteen.

  Is dit verbazingwekkend?

  Eerst Rotterdam, dan het hele land.

 4. Ja smeerlappen onder elkaar. Zo zijn rechtsen. Als ze klaar zijn met de sociaal bewogen mens gaan zij elkaar te lijf.

  Al die zelf verrijkende rupsjes nooit genoeg vreten alles en elkaar op.

  Ik zou bij wijze van experiment gedoemd te falen overigens. Die Wilders als premier zien. LPF 2.0.

  Die PVV is nu al vergeven van onderling strijd. Elke maand lopen daar mensen weg.

Reacties zijn gesloten.