VVD’er Van Baalen ziet wapenhandelsmogelijkheden met rebellen Syrië

Van Baalen, die ook voorzitter van de Liberale Internationale is, wil dat een coalitie van gelijkgestemde landen het Vrije Syrische leger met wapenleverancies ondersteunt. (NU.nl)

Van Baalen is dus voor nog meer oorlog in dat land en in die regio. Natuurlijk is het vreselijk wat daar in Syrië gebeurt, maar gaat dat beter worden als er van buitenaf ingegrepen wordt? Zie Afghanistan, dat al zoveel ‘hulp’ heeft gehad (lees kapitalisten die de natuurlijke bronnen willen hebben) dat het helemaal kapot is geholpen. Irak, hoe gaat het daar tegenwoordig? Denk niet dat de mensen dit hadden gewild.

Maar dat VVD’er Van Baalen mensen wil gaan helpen, lijkt mij geen onbaatzuchtige daad. De man kan het niet eens spellen, laat staan uitspreken. Hier zal wel een of ander leuk economisch belang achter zitten. Wapenlobby die het Afghanistan avontuur ziet aflopen en toch graag wapens wil blijven leveren, dus dan maar nieuwe markt ontginnen? Ik sta nergens versteld van.

Misschien kan Van Baalen wel bij zijn VVD-collega Bolkestein te rade gaan. Die was destijds nogal handig met gifgas.

7 gedachten over “VVD’er Van Baalen ziet wapenhandelsmogelijkheden met rebellen Syrië”

 1. Elke dag stapelen zich berichten op hoe de terroristen van Al-Qaida en andere huurlingen van Qatar en Saoudi Arabië de etnische schoonmaak in Syrië plegen.

  Dit zijn de “opstandelingen”.
  Ze jagen op christenen en verhoorden hele dorpjes stelselmatig, op onze kosten uiteraard.

  Ze hebben niets met vrede en ze hebben niets met christendom, maar onze brave christenen zijn plotseling monddood geworden want nu weten ze moeten ze Mammon trouw bedienen, Van Balen dus ook.

  Wierook voor de terrorisme.

 2. Nexus toch , je steunt vast die verschrikkelijke Assad en bent daarmee een gore vijand van de heilige Westerse maatschappij .. Je weet toch dat een Salafistische dictator ,die met steun van het westen alles wat niet zijn azijnpissende stroming aanhangt uitmoord, vele malen beter is dan een door Iran gesteunde dictator die diversiteit wél respecteert maar mensenrechten niet …

 3. Wie de “rebellen ” kritiseert steunt Assad , dat weet toch iedereen , als dit een Moslimsite was kon ik je voor afvallige Shia-Aleviet uitmaken 😉

 4. @4, Al Bakra, ben ik principieel tegen elke vorm van oorlogvoering tenzij je niet opzettelijk aangevallen wordt. Dan mag je je zeker verdedigen.

  Dit laat me vrij om goed elke conflict te beoordelen.

  De steun bijvoorbeeld aan PVV/Wilders kwam uit Nederlands christelijke hoek omdat er christenen moesten(?) verdedigd worden tegen de islamitische tsunami.

  Nu dat deze tsunami christenen in Syrië aan het uitroeien is, hoor je niets van onze brave christenen.
  Echte christenen, hè?

  Hetzelfde met de chronische haat tegen een der oudste christelijke volkeren in Europa. Donkerbruine haat waarvoor ik nog steeds het oorzaak aan het peilen ben.

  Onze christenen en massamedia hebben met geen enkel word gerept toen de Albanees/Kosovarse opstandelingen de oudste Christelijke Kloosters in Kosovo wouden vernietigen simpel om de reden dat ze Christelijk zijn.
  Echte christenen hebben we, hè?

  Begin dit jaar hebben de Kosovaarse “autoriteiten” uit puur haat de OostOrthodoxe Nieuw Jaar verboden en de toegang tot de Kloosters verboden. Geen christelijke viering.

  Wat hebben onze echte christenen toen gezegd?

  Niets.

  We hebben geen media – we hebben een hersenspoelende circus met wannabie christenen die in wezen Mammon dienen.

 5. VVD’er Van Baalen is natuurlijk bang voor een islamitische overwinning, wat hypocriet. In Libië was de NAVO er veel sneller bij dan in Syrië, misschien omdat Libië iets bezit wat het westen nodig heeft? Olie misschien??

  Het westen moet zich niet met burgeroorlogen bemoeien, niemand moet dat doen. Want anders ga je vragen waar was de westerse steun voor de Viet Cong, die vochten tegen een dictatoriaal regime ( Zuid Vietnam ). Maar tijdens de Vietnam oorlog stond het westen juistaan de kant van de dictatuur.

  VVD’er Van Baalen wil alleen rebelse groepen steunen die een pro-kapitalistische agenda hebben.

 6. @6 als van Baalen bang is voor een ” islamitische” overwinning moet hij vooral zoals hij voorsteld de Salafisten daar gaan bewapenen ..

Reacties zijn gesloten.