Carla Del Ponte: Syrische oppositie gebruikte gifgas

Eind vorig jaar verschenen er berichten over gebruik van gifgas door het Syrische leger. Eind april waarschuwde Obama de Syrische regering nog geen gifgas te gebruiken. Dan zou ze een rode lijn overschrijden. Carla Del Ponte heeft nu bekendgemaakt dat in tegenstelling tot deze berichten juist de opposite het gifgas sarin zou hebben gebruikt: Video op de NOS.

Del Ponte was van 1999 t/m 2007 hoofdaanklager van het Joegoslavië-tribunaal.

Zie ik een overeenkomst met de berichten over het bezit van massavernietigingswapens door Saddam Hoessein in Irak?

10 gedachten over “Carla Del Ponte: Syrische oppositie gebruikte gifgas”

 1. Hoe kan Del Ponte nu plotseling deHelden van de Joods-Christelijke beschaving van al Qaeda gaan afvallen?

 2. Zij schijnt iets recht-toe-recht-aan te zijn. Ze gooit dingen uit zonder een blad voor de mond te nemen.

  Hetzelfde deed ze toen met de informatie over de illegale menselijke organen horror-handel van de Albanese maffiotische gewapende groepen in Kosovo. Dit handel werd door Eulex en militairen afgedekt en zij was het die openlijk genoemd heeft.

  Natuurlijk dan gaat het even vrijwen met haar bazen.

 3. Je zou ook rekening moeten houden met de koppige geruchten dat de VS recentelijk besloten hebben tot uiteindelijke vredige oplossing van de conflict met Syrië.

 4. Ik zie geen overeenkomst met het fabeltje over de massavernietigingswapens in Irak. Wat zou Del Ponte bewegen hierover fabeltjes te vertellen?
  Dat Syrische rebellen tegen Assad strijden, maakt ze niet heilig, al denken sommigen van die rebellen van wel. Interessanter is de vraag, hoe ze eraan komen.

 5. Iedereen weet nu dat wat toen alleen mensen met enige gezond verstand afwisten – het verhaal van Blair en Balkenende over de MVW in Irak was een enorme leugen om de oorlog te mogen beginnen.
  In de stijl leugens dat de politiek vaak vertelt en door niet nadenkende mensen hap-slik meteen wordt aangenomen.
  Dit is sindsdien reeds meerdere malen uitbundig bewezen.

  In dit geval moest het Syrische leger het schuld voor gebruik van gifgas krijgen. De echte feiten inmiddels zijn dat de gifgas is door de “rebellen” (terroristen) gebruikt om vervolgens bij de regering de schuld proberen te leggen.

  Op die manier werkt de gebruikelijke desinformatie.

 6. Overigens hier is het moment om aan te wijzen dat de tragische bombardement van de markt in Sarajevo tijdens de Bosnische oorlog die de aanval van de NAVO onmiddellijk heeft doen ontketenen volgens ballistische expertisen onmogelijk uit Servische kant kon komen.

  Alles wees dat de projectiel(en) uit de eigen Bosnisch-moslim posities kwamen. Dit hebben ook officiers van de westerse legergroepen toen bevestigd, waarop hun meteen spraakverbod opgelegd werd en ze werden vervolgens meteen naar andere landen verplaatst.

 7. Laat ik even memoreren: veramrd uranium in Koeweit en Irak begin ’90.
  Veramrd uranium Kosovo en Servië eind jaren ’90.
  Verarmd uranium Irak en mogelijk Afghanistan deze eeuw.
  Agent Orange in VietNam.
  Van wie was al die rotzooi ook alweer afkomstig?

 8. @5 Cornelis,

  “Ik zie geen overeenkomst met het fabeltje over de massavernietigingswapens in Irak. Wat zou Del Ponte bewegen hierover fabeltjes te vertellen?”

  Voor de tweedee Irak-oorlog rappordeerden VN-onderzoekers Hans Blix en Mohammed El Baradei dat er geen bewijzen van massavernietigingswapens waren gevonden. Toch viel amper twee weken na de laatste rapportage van Blix en El Baradei een Amerikaans-Britse troepenmacht Irak aan.

  Nu zijn er ook aanvalsplannen voor Syrië in de maak: Assad zou gebruik maken van chemische wapens. Del Ponte speelt de rol van Blix en El Baradei.

  – – – – – – – – – – – – – – –
  Een analyse door Tomm

 9. @9 Ik heb duidelijk de portee van de laatste vraag in je artikel niet begrepen. Ik dacht dat je Del Ponte van fabeltjes betichtte, vandaar mijn opmerking.

Reacties zijn gesloten.