Veteranen weer geëerd door koning Pipo de 1e

Koning Gorilla
Koning Gorilla
Vandaag was veteranendag weer druk bezocht. Er was vooral veel belangstelling voor de kampong-in-de-fikstekers, de deelnemers aan illegale oorlogen op basis van leugens, de mannen die in Afghanistan dorpjes hebben bestookt met pantserhouwitsers (een “paardenmiddel waar helaas onschuldige slachtoffers bij vallen” aldus defensie), en ook de moslimopladers bij de massamoord in Bosnië kregen de handen weer op elkaar.

Het defilé werd afgenomen door koning Pipo de Clown de eerste, getooid in een zelf verzonnen uniform, een rol die voorheen voor oud-SS’er Prins Bernard was weggelegd.

Het was echt weer geweldig.

15 gedachten over “Veteranen weer geëerd door koning Pipo de 1e”

 1. Overigens is het niet Pipo de eerste maar Pipo de Vierde
  Dat wil zeggen als Pipo de eerste de Pipo was die Engeland hier implanteerde als dictator . Ik noem m zelf overigens koning flapdrol want pipo wekt de suggestie van iemand die een vak geleerd heeft om mensen te laten lachen .
  Die meneer doet zelfs zijn eigen vrouw kotsen .

 2. Beroepsmilitairen moeten niet janken – zij hebben er bewust voor gekozen om uitgezonden te worden en om de meest grote leugens te moorden.

  Afghaanse en Iraakse burgers hebben nooit die keuze gehad. Om nog maar te zwijgen over Indonesië, Joegoslavië, etc.

  Kortom, ik heb geen greintje medelijden met die veteranen of hun partners. Voor die laatste categorie lopen er nl. genoeg andere mannen en vrouwen rond die geen beroepsmoordenaars zijn.

 3. “Uw verhalen worden gehoord” aldus de hi-ha-ho en koop nu een auto en zit niet te somberen-premier en gesjeesd historicus die naar eigen zeggen niet zoveel heeft met vergelijkingen met vroeger. Behalve dan de verhalen van Poncke Prinsen,Jan van Luyn, Jan Maassen en een aantal anderen die wél begrepen hoe immoreel en misdadig hun regering was. Zij werden en worden bedreigd met straf, zijn belachlijk gemaakt, gecriminaliseerd, hun verhalen werden en worden verzwegen…wij mogen niet weten dat er zulke moedige mensen waren.
  Zij zijn voor mij de ware helden.

 4. Begint deze prins waterdrager niet zelf een veteraan te worden ,vooral als je de sterren en balken op zijn feest pakje ziet .Je zou haast denken dat hij zelfs bij de 80 jarige oorlog gestreden heeft .

 5. Ik wilde aan mijn reactie nog toevoegen:
  Ik stel voor dat wij die mensen – Jan Maassen, Jan van Luyn, Poncke Princen en al die andere, echt moedige mensen – elk jaar hier op deze site op 29 Juni (als koning Pipo en de imbeciel van dienst plichtmatig hun act opvoeren voor de verkeerde mensen) herdenken en eren.
  Zij zijn voor mij de ware helden.
  En dat zouden ze voor iedereen moeten zijn…

 6. Met heeeeeeeeel veeeeeeeeel olie-belangen in Bahrein voor onze koninklijke Sh…
  Paar duizend doden op zijn geweten
  Verder overal ter wereld geweigerd maar hier in alle egards ontvangen

 7. Die oorlogen hadden nooit nodig hoeven zijn als rechts zich eens een beetje had gedragen. Maar ja dat is nu precies het probleem met rechts. KNILLERS zijn gewoon SSers in naam der koningin. Wel vooraan staan janken als de keizer van Japan langs komt. Je gaat bijna zeggen dat die jappenkampen een verdiende loon zijn na 400 jaar lang moorden uitbuiten verkrachten deelname aan de American Holocaust Apartheid etc…. Kortom onze VOC mentaliteit.

 8. Als GroenLinks en de PvdA zich hadden gedragen inderdaad – toen wist men wie er rechts waren .
  Punt is Links kan zich niet misdagen in de politiek omdat er geen linkse partijen meer zijn
  Ook de SP niet

 9. @jvdheuvel juni 29, 2013

  Wat is er mis met Veteranendag en dat Koning Willem-Alexander daarbij aanwezig was?! Dat is historisch gezien nu eenmaal zó en daar lijkt mij niks mis mee!

  Véél belangstelling vóór kampong-in-de-fikstekers, ik betwijfel het! De hedendaagse Nederlander weet niet meer wat een “Kampong” is zonder het op te zoeken op wikipedia. Mischien dat de term “blauwe hap” nog enigszins leeft..máár kampong, ik betwijfel het.

  Indonesië werd ook pas in 2008 na de dood Soeharto enigzins democratisch. Mischien hadden we destijds beter die oorlog kunnen winnen!

  En “moslimopladers bij de massamoord in Bosnië “…mmh, je zal dat maar naar je hoofd geslingerd krijgen als veteraan!

  Gelukkig klappen er nog mensen voor!

 10. @3 – Erik – 29 jun 2013 at 10:10 pm –

  En of die zogenaamde Afghaanse en Iraakse burgers hebben een keuze hebbben.

  Je LULT maar wat want je hebt er de ballen verstand van!

 11. @6: Helemaal mee eens!
  @11: Verbaast me niets, dat de “hedendaagse Nederlander niet meer weet wat een kampong is” Het geschiedenis-onderwijs in NL is bedroevend armetierig en eenzijdig.

 12. 13 – Angy

  Dat heeft niks te maken met de kwaliteit van het onderwijs danwel armetierig- of eenzijdigheid! Als dé Hollanders hadden gewonnen had je je daar geen zorgen over hoeven te maken…

 13. @14-Ron:
  Dat is nu precies waar ik mij zorgen over maak:

  De overvaller van een geldtransport, bedoeld voor het uitbetalen van ambtenarensalarissen in Spanje (Piet Hein), wordt eeuwen later nog bezongen (“zijn daden benne groot”).

  Alles wat betrekking heeft op kolonisatie, slavenhandel, slavernij en aanverwante misdaden wordt in het geschiedenis-onderwijs in NL dermate zwaar onderbelicht en gebagatelliseerd, dat mijn man en ik genoodzaakt waren onze kinderen voortdurend bij te scholen.

  Onderwijs van dat kaliber is in mijn ogen bedroevend armetierig en eenzijdig.

Reacties zijn gesloten.