Nederland verantwoordelijk voor dood drie moslims Srebrenica

Srebrenica_DutchbatHet recht heeft dan eindelijk gezegevierd; Nederland is nu ook door de Hoge Raad wel degelijk verantwoordelijk geacht voor de de dood van drie moslimmannen na de val van de enclave Srebrenica in 1995. Eindelijk is Nederland op de vingers getikt voor het laffe wegkijken, zoals dat gebeurd is ten tijde van de val van Srebrenica. Dat was door het Gerechtshof al zo bepaald, maar de Nederlandse Staat heeft op beschamende wijze tot het uiterste geprobeerd zich aan deze verantwoordelijkheid te onttrekken, en ging in beroep.

Nogmaals: die val hadden ze niet tegen kunnen houden, misschien de dood van vele moslimmannen daar ook niet, maar het weinige dat ze hadden kunnen proberen is ook niet eens geprobeerd. Waarom die mensen van de compound gestuurd? Ze hadden toch op zijn minst hun naaste nedewerkers en familie, zoals deze drie mensen waren, mee kunnen nemen bijvoorbeeld? Maar nee, ook dat was teveel gevraagd en ze werden van de compound, rechtstreeks hun dood tegemoet gestuurd.

En daar hebben de nabestaanden dan nu, bijna twintig jaar later, eindelijk erkenning voor gekregen.

2 gedachten over “Nederland verantwoordelijk voor dood drie moslims Srebrenica”

  1. @Laurent

    Denk vooral dat het recht heeft gezegevierd! Het is eigenlijk verdomme om te janken deze uitspraak. Het toont aan hoe incompetent we zijn met het uitvoeren van onze eigen regels….

  2. Vraag: wat is het verschil tussen deze gebeurtenis en het dagelijks deporteren van asielaanvragers ?

    Antwoord:
    – toen mocht men geen geweld gebruiken alleen wegkijken. Nu mag men met geweld deporteren en daarna wegkijken.

Reacties zijn gesloten.