Mali-babbel is rond!

We gaan naar Mali toe. En het komt helemaal goed. We gaan de juiste verwachtingen scheppen en blijven er twee jaar. En natuurlijk is Nederland cruciaal. En zonder onze ogen en oren kan de missie niet slagen. We gaan er het staatsgezag terugbrengen en stabiliteit, en we zijn goed met bermbommen dus…
Nederlandse militairen zijn een afspiegeling van onze maatschappij dus zelfredzaam. En als we aangevallen worden mogen we ons verdedigen. Dat willen we toch allemaal? Met onze Apache-helikopters als het moet. Need I say more? Haha!
Mali-missie een goedmakertje naar de PvdA om aanschaf van 37 JSF toestellen door te drukken? Waar heeft u het over? U doet mij pijn, au! au! Weg! Weg! Kritiek van defensie op mij? En daarom naar Mali? Hoe durft dat te veronderstellen? Ik voel me zo intens met dit besluit! Ziet u dat niet?

En ik wil dat mijn soldaatjes vechten. Uit de kazerne met die vechtersbaasjes. Ze moeten zich inzetten voor iets. Want daar zijn ze voor opgeleid.

Daarom een ‘broeva! haro!’, voor onze realistische Hennis-Plasschaert.

2 gedachten over “Mali-babbel is rond!”

  1. De ene ramp met de andere ramp oplossen.

    De oorzaak van dit alles wordt niet aangepakt. Nee sterker nog we voeden conflicten via de achterdeur met duistere zaakjes die dan weer aan het licht komen duizenden doden aan beiden zijden later….

    JSF is bij uitstek een voorbeeld hoe de VVD(CDA PVDA) denkt en te werk gaat. Negatieve rapporten ? Landen die afhaken ? Alternatieven ? Kosten baten ? Nuttig of niet nuttig ? Jobs die uitblijven ? Het interesseert ze geen ene fuck. Deep pockets much ?

  2. Nog zo een hoogvlieger van die VVD types.

    Het is het grootste schip dat ooit voor de Nederlandse marine is gebouwd, de JSS Karel Doorman. Prijskaartje: ruim 400 miljoen euro voor een schip dat nu te groot en te duur blijkt voor ons land. Die vrees was er altijd al, maar een handvol Kamerleden drukte de bouw door. Anatomie van een miskoop.

    Kwam het toevallig tegen maar het versterkt weer het beeld wat we al hadden van die club asso’s.

Reacties zijn gesloten.