De keiharde strijd voor vrijheid van oogletsel

Wat is het toch mooi dat wij in dit land van die prachtige tradities hebben, zoals in het wilde weg vuurwerk rondsmijten. Er zitten wel wat nadeeltjes aan, zoals een beetje veel oogletsel. Maar hee je moet er wat voor over hebben om in die superieure judeo-christelijke beschaving te mogen leven:

,,Tijdens 3,5 jaar oorlog in Irak en Afghanistan heeft gezorgd voor 536 gevallen van oogletsel bij Amerikaanse soldaten, meldde het Amerikaanse leger een paar jaar geleden. Met twee jaarwisselingen in Nederland komen wij ook makkelijk aan dat aantal”, stelt De Faber (oogarts) (telegraf).

12 gedachten over “De keiharde strijd voor vrijheid van oogletsel”

 1. Net wakker en meteen op de bres. Iedereen heeft het recht op oogletsel. Handje eraf moet ook behouden blijven. Oog eruit en handje eraf maakt hen geen minder burger. Deze traditie mag nooit verloren gaan. Anders zijn we al helemaal niks meer waard. Geen Piet, geen Oranje en geen oogletslel, Neerlander past op Uw zaak.

 2. Grappig, de man zei vorig jaar hetzelfde :

  http://www.rijnmond.nl/nieuws/01-01-2013/vooral-jongemannen-vrijwel-geen-kinderen-oogletsel

  En als we even gaan rekenen met de feiten komen we op minder dan de 536 mensen uit
  met permanent oogletsel.

  Betekent niet dat het niet erg is dat het gebeurt, en zeker omdat het meestal aan anderen te wijten is die met vuurwerk gooien, maar toch. In dit soort gevallen zijn feiten belangrijker dan kreten over Irak, Afghanistan en andere oorlogsgebieden.

 3. Ja, dat ik een actie van de Politie niet goedkeur waarbij een heel café wordt leeggehaald en iedereen zonder onderscheid gearresteerd wordt inclusief minderjarige kinderen en vrouwen die daar gewoon zaten te eten/drinken om daarna door Nederland verspreid in de cel worden gegooid (onder andere in kamp Zeist), en waarbij diezelfde politie die mensen laat zitten zonder waarheidsvinding omdat ze het zogenaamd te druk hebben, heeft geen bal te maken met de vergelijkingen van een dokter die te pas en te onpas oorlogsgebieden en soldaten (die hun werk daar doen) aanhaalt.

 4. @excellentie Je bent niet echt verantwoordelijk voor het feit dat vuurwerk in je gezicht gegooid wordt.
  Of als kat wanneer je rotjes in je anus gedrukt krijgt en daardoor sterft. Of een hond bent waar vuurwerk op geplakt wordt en sterft. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Schijnbaar is het kleuterklasje wat Nederland heet niet toe aan volwassen speelgoed wat vuurwerk heet.

 5. Vinkleuk:

  Precies. Of oude mensen die een hartaanval krijgen, of een miljoen mensen met COPD die het dagen benauwd hebben.
  Verbieden hoeft niet, maar laten we eens nadenken over mooi groot siervuurwerk als het dan per sé mot.

 6. Sociopathische Rooknazis als excellentie ( voorheen zwembad) haten mensen met COPD , üntermenschen die hun Rooknazisme bedreigen en ook nog last van vuurwerkdampen hebben , COPD lijders zijn zo ongeveer de Joden van de rooknazis ….

 7. Nog maar een keer, voor het recht op oogletsel>>>
  Hoorde iets op de radio over de ’46 keer oogletsel in een paar uurtjes’: de sprekerT gaf aan dat het volk den Haag zou bestormen als door een virusje, dat niet gerapporteerd was door de RIVM, 46 mensen oogletsel hadden opgelopen. Precies!
  Niet alleen Nederland, nee de hele wereld zou in rep en roer zijn. Men zou stante pede Bayer van het nachtslot halen om een vaccin te brouwen.
  Maar nu is het alleen maar illegaal of legaal vuurwerk en dat moet gewoon kunnen zolang u en ik en onze omgeving maar gewoon 2 functionerende ogen en 10 vingers hebben; we hebben recht op minder!

 8. De ouders van die peuter en zijn broertje mogen wat mij betreft direct uit de ouderlijke macht ontzet worden.

Reacties zijn gesloten.