Geen eredoctoraat voor Ayaan Hirsi Dinges

De particuliere, zich niet-sektarisch Joods noemende Brandeis Universiteit in Waltham, Massachusetts, verleent na rijp beraad (en onder druk van een petitie) geen eredoctoraat aan Ayaan H.A. Haar oproep “de islam” als destructieve, nihilistische doodscultus militair te verslaan wordt al met al niet in overeenstemming gevonden met de kernwaarden van de universiteit.

Wonderlijk eigenlijk dat iemand die verbonden is aan de ene na de andere “denktank” en die de wijsheid verkondigt dat de islam “het nieuwe fascisme” is niet even zelf een doctorstitel kan halen.

18 gedachten over “Geen eredoctoraat voor Ayaan Hirsi Dinges”

 1. AHA is genitaal verminkt. In zo’n geval kan ik me voorstellen dat je een blinde haat ontwikkelt tegen de religie in wier naam dat is gebeurd.

  In ieder goed dat de universiteit niet meegaat in de op zich verklaarbare haat van Ali.

 2. Clitoridectomie heeft werkelijk helemaal niets met de islam te maken

 3. @Arnold, @Cornelis,

  Natuurlijk is de islam niet verantwoordelijk voor de genitale verminking van Ayaan. Maar het heeft wel plaatsgevonden. En hoewel de ouders op de eerste plaats verantwoordelijk zijn, hebben zij zich bij die verantwoordelijkheid beroepen op de islam.

  De rare kronkel van AHA is nadat er vreselijke praktijken zijn gebeurd uit naam van de islam de hele islam daarvoor verantwoordelijk wordt gesteld.

  Sommige mensen lopen een posttraumatische stressstoornis (PTSS) op na een dergelijke gebeurtenis. Misschien is dat bij AHA ook het geval.

 4. Heeft iemand bewijzen van de verminkte vagina van hirsi dinges?
  Ze is christelijk en haar familie ook,dus of ze ooit moslima geweest is niet te bewijzen met zulke gelukszoeksters.
  Ook is haar afrikaans somalische familie rijk geworden door hisrsi,en een keer rijdens intervieuw in dat christelijke somalische dorp waren ze verbaasd dat hisris de verminkte vagina en exmolsima rethoriek had gebezigd..later ineens zat die familie ineens andersom te praten.

  En heeft deze vieskadet ooit iets gedaan voor verminkte vaginas?
  Heeft ze ooit hulp aan die vrouwen in somalie geboden?
  Is daar een hirsi stichting opgezet om vaginas te repareren?
  Heeft ze een vrouwenopvang geopend?
  Heeft ze iets van de vele miljoenen uit nederland aan die vrouwen gedoneerd?

 5. Over de ruggen van inheemse somalische vrouwen en meiden heeft hirsi dinges een fortuin bij elkaar verdiend.
  Een heel somalisch christelijk dorp en vele hirsi familileden die haar zouden hebbne verminkt??zijn erg blij met har en waren ineens welgesteld enstonden verbaasd over hirsis relaas hier innederland…

  Nou verminkte vrouwen in somalie en andere afrikaanse inheemse stammen,door jullie pijn en verminkte vagina is hirsi
  Rijk geworden,op handen gedragen door de vvd,heeft ze diverse prijzen gewonnne.allemaal over jullie verminkte vagina

 6. Ook bij christenen in het noord oosten van Afrika vindt vrouwenbesnijdenis plaats. Het is dus waarschijnlijk een regionaal gebruik dat door bekeerlingen (eerst christenen en daarna moslims) in hun geloofstraditie is meegenomen. Zoals dit door de millennia met zoveel gebruiken is gebeurt. Hetgeen maar weer eens laat zien dat religies het product zijn van de mens zelf, een niet van een of ander opperwezen.

 7. @natte,

  Volgens wikipedia is Ayaan van origine islamitisch.

  Hirsi Ali werd als Ayaan Hirsi Magan geboren in Somalië in een islamitische familie uit de Darodstam.
  (…)
  Toen Ayaan zes jaar was, vluchtte het gezin naar Saoedi-Arabië. Een jaar later verhuisde het gezin naar Ethiopië en vier jaar daarna naar Kenia. In Kenia, waar ze elf jaar zou blijven, ging Ayaan naar de Engelstalige Nairobi Muslim Girls’ Secondary School.

 8. Ondertussen is dat nogal reislustige vieskadet,rijk geworden en heeft ze NIETS voor de vrouwen in AL die lamden waar ze zou hebben gewoond gedaan!
  Van rijk saoedi arabie naar zeer ztraatarm ethiopie verhuisd en dan naar eveneens arm kenia?
  Daarna hup in der entje naar nederland en hup zo de tweede kamer in nou nou..en dan voor de vvd het zielige verminkte ex islamitische door moslims verminkte voor moslims gevluchte door moslims bedreigde bekeerde christelijke lieve lita spelen.

  Axh wat zag dat kwaadbriesende,opstokende,islamhatende,provocerende,opportunistische golddigster er zielig uit,wat had men er medelijden mee…

  Nou hirsi dinges,zo veel verhuisd gevlucht bekeerd enzovoort,in de tweede kamer gezeten,wachtgeld opgestreken,films gemaakt,fortuin gemaakt…zit jij met je poes heerlijk en je gehele zogenaamd gevluchte familie te genieten van het geld over de rug van duizenden meiden die NIET konden vluchten,zes keer verhuizen,in de hollandse tweede kamer zitten,in der eentje zomaar effe nederland aan doen enzovoort…nou hirsi je bent een held hoor

 9. Natte Neel, zoek even op wat vrouwenbesnijdenis inhoudt. Het gaat niet (alleen) om een verminkte vagina, en het is zeker niet iets wat je kunt repareren.

 10. Caren,
  Vraag dat maar aan hirsi,of de vele vrouwen in somalie en ethiopie!

  En laat hirsi met cameraploeg eens bij haar oude stamleden langsgaan,of haar familie vragen hoe en door wie ze nou besneden zou zijn.

 11. Caren als jij dan even opzoekt waar het plaatsvind, in bepaalde Afrikaanse landen en daar dus óók onder christenen, de kopten. Het is een cultuurverschijnsel, misdadig dat ben ik met je eens maar het heeft stomweg niets met de islam te maken.

 12. “Wonderlijk eigenlijk dat iemand die verbonden is aan de ene na de andere “denktank” en die de wijsheid verkondigt dat de islam “het nieuwe fascisme” is niet even zelf een doctorstitel kan halen. ”
  Zo verwonderlijk is dat niet denk ik.
  Dat komt omdat dergelijke titels gelukkig nog nergens ter wereld te behalen zijn met het de diarree uit de onderbuik de vrije loop laten….

 13. Waarom praten over de Vagina van Hirshi whatever als excuus voor haar “Islamhaat “?? Dan zou je dus kunnen verwachten dat alle vrouwen uit dat gebied een haat tegen de Islaam krijgen zodra ze in het “vrije westen” komen .. Dit is trouwens iets wat niet mannen vrouwen daar aandoen , maar iets wat andere vrouwen ze aandoen ..de moeders zijn daar “hoeders van die traditie” , volgens een Somalische die ik er eens over sprak juist om mannen minder invloed op vrouwen te geven …

Reacties zijn gesloten.