Tussen de regels door: jihadist is het toverwoord

Iedere krant en iedere website staat er bol van sinds een week of twee: verontrustende artikelen over jihadisten, Syriëgangers en terreurdreiging. Het waren zoveel artikelen, dat het op mij overkwam als een doordacht staaltje propaganda om een of andere maatregel alvast in de week te leggen bij de publieke opinie. En jawel, gisteren kwam de aap uit de mouw: de AIVD gaat er flink op vooruit.

Was het kabinet twee jaar geleden nog van plan om 68 miljoen euro te bezuinigen op Neêrlands eigen Gestapo-dienst (68 miljoen bezuinigen? Hoe hoog is het AIVD budget eigenlijk??), vorig jaar werd dit al teruggedraaid naar 34 miljoen. Gisteren werd bekend gemaakt dat hier ook niets van overblijft: in totaal hoeft de AIVD – in tegenstelling tot zorg, sociaal stelsel en onderwijs waar wel steeds meer ingeleverd wordt – niet meer dan 9 miljoen euro te bezuinigen. (AIVD levert minder in, nos.nl, 30 juni 2014)

Eigenlijk hoeft de AIVD helemaal niet te bezuinigen, laat Plasterk aan de oplettende lezer weten. (Plasterk: AIVD doet wat nodig is, nos.nl, 30 juni 2014) Door een verhuizing die ‘miljoenen gaat besparen’ (miljoenen gaat besparen? Hoe hoog is het budget voor de AIVD huisvesting eigenlijk??) en wat intern ge-reorganiseer is die 9 miljoen allang ‘geregeld’. Sterker nog, ze gaan er op vooruit. Plasterk zegt: “Netto kan de AIVD eerder meer werk doen, dan minder.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Dhjana

2 gedachten over “Tussen de regels door: jihadist is het toverwoord”

  1. De Orweliaanse staat van de Total Control heeft altijd meer geld voor het bespieden en vast leggen van de status quo.
    Wie leest weet het al lang. Wie in de ontkenningsfase zit zegt gemakshalve “complottheorieen”

    Overigens is “jihadist” afgeleid van “moslim” en dit maakt duidelijk wat het rol van Wilders/PVV al die jaren geweest is en nog steeds is.
    Tevens van Bolkestein, Verdonk enz. apologeten van Wilders.

  2. De Overheid moet zich misschien maar eens afvragen wat het meeste levens gaat kosten. Een enkele paar aanslagen door een paar gestoorden, of een gebrekkige zorg, gebrekkige economie en geen geld om te wonen en te eten?

Reacties zijn gesloten.