Voor uw veiligheid moeten drones uit de lucht geschoten kunnen worden

Onbemande vliegtuigjes die bommen kunnen laten vallen of mensen bespieden of beschieten moeten natuurlijk wel het monopolie blijven van de democratisch gelegitimeerde overheid die wij allen wensen en liefhebben:

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en de nationale politie willen de besturing van drones op afstand kunnen overnemen om die zo uit de lucht te halen. Het ministerie heeft een aanbesteding uitgeschreven voor bedrijven die hiervoor systemen willen ontwikkelen, schrijft NRC Handelsblad vanmiddag.

Verder lezen.

6 gedachten over “Voor uw veiligheid moeten drones uit de lucht geschoten kunnen worden”

 1. Ik wil de drones van de waakhonden van het kapitalisme, in den volkschmond ‘politie’ genoemd, uit de lucht kunnen schieten voor de veiligheid van mij en mijn mede-burgers.

 2. Ook daar zijn mogelijkheden voor Ralph, niet al te high-tech en zonder schieten. Overnemen is wat lastiger, maar neerhalen is redelijk eenvoudig.

 3. Neerhalen kan bijvoorbeeld ook met schoenen, zoals onlangs bleek. Helaas op dit moment even geen link bij de hand.

  Dus, ziet iemand een drone van de overheid? Los die schoenen en mikken maar. Neem dat recht!

 4. En dan wordt de drone zogenaamd voor mijn/onze veiligheid uit de lucht geschoten. Wat gebeurt er met de resten van de kapot geschoten drone? Wie krijgt die op zijn of haar hoofd? Of gaat het om het algemeen belang en niet om het belang van jou en mij?

 5. @Arnold, naast onbegrensd Monopolie op Geweld, heeft de overheid/Staat de absolute monopolie op burgers bespieden, tevens alle mogelijke data collectie onbegrensd en stiekem uitvoeren.

  Dronen vallen eveneens onder deze Absolute Staatsmacht.

  Nog erger – men is allang bezig met “killer switch” voor GSM toestellen inbouwen waarbij de Politie uw mobieltjenaar eigen zin en zonder enige waarschuwing compleet onbruikbaar kan maken.

 6. De Overheid kan heel wat willen, technisch gezien ie het vooralsnog niet eens mogelijk om de comtrole over drones over te nemen. Defensie Cyber Commando is er weliswaar mee bezig maar kan nu alleen nog maar drones die met GSM bestuurd worden overnemen en dan nog wel op zeer korte afstand.

  http://www.modelbouwforum.nl/forums/fpv-first-person-view/213177-fpv-vliegen-verboden-usa.html

  http://www.modelbouwforum.nl/forums/multicopters-fpv-foto-en-video/187080-regelgeving-commerci%EBle-vluchten-rpas-luchtfotografie-en-video.html

  http://www.modelvliegsport.nl/index.php/algemeen/regeling-modelvliegen

Reacties zijn gesloten.