Een zeer speciale vorm van VVD-corruptie: zorg dat ze bang voor terreur zijn

De VVD, de enige partij van belang in dit kabinet, houdt graag de angst er in met het oog op verkiezingswinst:

Het is volstrekt logisch dat terreurdreiging onder druk van VVD-ministers op niveau ‘substantieel’ wordt gehouden vanwege stembusvoorspellingen. Je kunt dat de eerste jaren niet naar beneden bijstellen zonder dat dit gevolgen heeft voor de verdeling van Kamerzetels. De vraag is; hoe serieus is dan nog dat dreigingsbeeld? Het kabinet heeft kennelijk electorale belangen de angst onder de bevolking hoog te houden.

Een oud-AIVD-er klapt uit de school.

In dit licht moeten misschien ook berichten over Vreselijke Terreurdreiging verbonden aan bakfietsen geïnterpreteerd worden:

Veiligheidsdiensten waarschuwen voor een aanslag in Amsterdam met een bakfiets of fiets met explosieven rond oud en nieuw.

Alle agenten in de stad hebben opdracht gekregen extra alert te zijn op drukke plekken en rond evenementen. De missive over de bakfiets klinkt als een grap, maar is bloedserieus.

(Bron).

Een Welingelicht Persoon die evenwel anoniem wenst te blijven vertelt de Krapuulredactie dat er vrijwel 100% zekerheid over is dat er met de jaarwisseling met lichte explosieven gewerkt gaat worden.