Irakese academica schreeuwt haar woede uit over bombardementen op de universiteit van Mosul

Een tegenbeeld van de aanslagen in Zaventem en Brussel: de luchtbombardementen van de afgelopen dagen op de universiteit van Mosul. Uit een mailbericht dat cultuurfilosoof Lieven De Cauter ontving van een Irakese academica, die haar woede en wanhoop uitschreeuwt, valt veel te leren.

Gisteren mailde een overigens zeer beminnelijke Irakese academica, die ik herhaaldelijk mocht ontmoeten, de volgende noodkreet rond over bombardementen in Mosul, het is bijzonder leerzaam om juist nu, met de aanslagen in Brussel voor ogen, haar bericht aandachtig te lezen:

“De criminelen van de Amerikaanse coalitie hebben de laatste twee dagen verscheidene faculteiten van de universiteit van Mosul gebombardeerd en vernietigd onder het mom van de strijd tegen ISIS. Meestal vinden airraids plaats ‘s nachts. Maar nu bombarderen de Amerikaanse agressors de universiteit overdag, het betekent dat zij uit zijn om het plegen van een massaslachting onder de studenten en docenten van de universiteit. Meer dan 200 burgers zijn gedood en het 600 mensen zijn gewond.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse luchtmacht een soort van viering organiseert als herinnering aan hun criminele invasie en bezetting van Irak op 19 maart 2003, door een nieuw bloedbad onder onze kinderen, jonge studenten en burgers. Schaamte en schande over alle NAVO-landen die aandringen om deel uit te maken van deze coalitie en die dus medeplichtig te zijn aan deze afschuwelijke misdaden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be