We hebben elkaar nodig om een uitweg te vinden

‘Er is een koerswijziging nodig in ons overlegmodel met de diverse gemeenschappen in ons land. We moeten gaan samenzitten, communiceren en samenwerken in wederzijds vertrouwen. Onze diverse samenleving moet een thuis worden, waar liefde en rechtvaardigheid de huisregels zijn’.

De aanslagen van Brussel hebben, zoals velen, ook de ORBIT medewerkers dooreengeschud. Het raakt je als medemens, maar ook als medewerk(st)er van een vereniging die probeert te ‘verenigen’. Dit geplande geweld slaat mensen uiteen. Het verhardt de geesten en de harten. Dit geweld probeert de toekomst te doden. We krijgen stilaan een goed zicht op het plan van de mensen die deze daden plegen. Ze willen de vrije en open samenleving beschadigen. Ze willen die trofee op hun kast zetten of in hun lijkkist meenemen. Het is een bitter plan. Het heeft een dodelijke impact, voor burgers en ook voor hen. We kunnen dat niet aanvaarden, alleen proberen te doorgronden en om te buigen.

We hebben elkaar nodig om de uitweg te vinden. Als fanatieke en fascistische figuren jonge mensen kunnen manipuleren en de dood injagen met een heilloos plan, dan is het aan ons om sterker te staan met het alternatief van de vrije en democratische samenleving. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be