Explosie in metro St. Petersburg

Update 17.25: er zijn camerabeelden van de man die er van wordt verdacht de bommen te hebben geplaatst

Update: 17.05: de politie heeft bevestigd dat het om twee bommen gaat. Een derde explosief werd door experts onschadelijk gemaakt.

Update 15.15: een woordvoerder van de gouverneur van St. Petersburg heeft bevestigd dat bij de explosie 10 mensen om het leven zijn gekomen. Zeker 50 mensen zouden gewond zijn geraakt. Update: er zou inmiddels een tweede, niet tot ontploffing gebracht explosief gevonden zijn.

Volgens Russische media heeft zich in het metrostation Sennaya Ploshchad in St. Petersburg een zware explosie voorgedaan.  Het persbureau Tass meldt dat dat bij die explosie zeker 10 mensen om het leven zijn gekomen, maar zoals altijd heerst er veel verwarring en spreken de berichten elkaar tegen.

Op internet circuleren foto’s en video’s waarop een zwaar beschadigde treincoupé te zien is. De politie zegt dat de oorzaak gezocht moet worden bij een bom die in een wagon tot ontploffing werd gebracht. Volgens de website Life News zouden zich twee explosies hebben voorgedaan, maar dat is tot nu toe niet bevestigd. Het betreffende metrostation is inmiddels geëvacueerd.