Busje rijdt mensen aan op London Bridge + aanval op Borough Market (met updates)

Aanvulling: De politiecommissaris Cressida Dick heeft bekend gemaakt dat het dodental is opgelopen naar 7.

Aanvulling: Inmiddels is bekend dat dat er zes mensen zijn gedood en minstens 48 gewond. Drie verdachten zijn door de politie doodgeschoten. De drie verdachten reden met een busje in op het publiek, stapten uit en begonnen op het publiek in te steken met messen. Daarbij is ook een politieagent gewond geraakt. De verdachten droegen nep bomgordels.

Aanvulling: premier May heeft zojuist bevestigd dat het ‘een terroristische aanval’ betreft.

Aanvulling: volgens de BBC zijn er meerdere doden.

Aanvulling: ISIS heeft de aanslag (nog) niet opgeëist, maar ISIS-accounts op sociale media zijn alweer feest aan het vieren

DBbn08CXkAAmX4L.jpg large

Aanvulling: de politie heeft een arrestatie verricht. Volgens onbevestigde berichten zouden er nog drie verdachten op vrije voeten zijn.

Aanvulling: een ongeluk kan wel uitgesloten worden. Ook de politie gaat nu uit van een aanslag, al is dat nog niet officieel bevestigd. Goede en zakelijke verslaggeving bij Sky News.

Bij de London Bridge is een busje ingereden op voetgangers. Of er sprake is van een aanslag of een ongeluk is niet duidelijk. Het is ook nog niet bekend hoeveel slachtoffers er zijn. De politie heeft de toegang tot de brug afgesloten. Een verslaggever van de BBC bevond zich op de brug toen het incident plaatsvond. Zij zegt dat een wit busje op voetgangers inreed. Volgens haar zijn zeker vijf mensen gewond geraakt. Andere ooggetuigen zeggen mensen met steekwonden te hebben gezien. Er zouden tenminste 6 gewonden zijn, waarvan enkele ernstig. Sky News meldt inmiddels dat zich op Borough Market, niet ver van London Bridge, nog een incident zou hebben voorgedaan. Getuigen zeggen daar ook geweervuur gehoord te hebben. Liveblog bij de Guardian