Als Baudet je prijst dan weet je in welke hoek je zit

Harald Doornbos, ooit de wilde jonge hond van Volksdagblad De Waarheid, geïnterviewd in het Algemeen Dagblad. Dan weet je al bijna waar hij voor staat, dezer dagen. Als gepokt en gemazeld oorlogsverslaggever weet hij ook regelmatig in de bres te springen voor Wierd Duk. En Baudet beveelt het interview aan via een tweet die ik niet ga citeren.

“Die jongens hebben in Syrië jarenlang als beesten lopen zuiveren, moorden en verkrachten. Omdat er zelden of nooit getuigen zijn van hun misdaden, zullen ze dus voor een Nederlandse rechtbank worden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Of ze krijgen een straf van maximaal twee jaar. Dit zijn onze hedendaagse SS’ers, vergelijkbaar met Nederlanders die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de SS aansloten. Die kregen na de oorlog serieuze straffen. Best veel hebben de doodstraf gekregen. Tegenwoordig is het populair in West-Europa om overal begrip voor te hebben, om iedereen duizend kansen te geven.”

Ja Harald, er zijn maar liefst twee (2) SS’ers geëxecuteerd in Naoorlogs Nederland. De rest mocht of moest naar “Indië” of Korea.

Hij woont niet in Nederland, is tenslotte toch niet getrouwd met een Bosnische die hij Sarajevo uit heeft geholpen maar met iemand van “de Arabische tv” wie dat dan ook moge wezen waarvan. Het maakt hem natuurlijk wel tot deskundige:

In West-Europa denken veel mensen dat we IS’ers weer op het goede pad krijgen met een cursus, wat huursubsidie en een buurthuis. Van die Nederlandse politici die niet eens de basics van de islam kennen. Van die politici die alleen maar moslims tegenkomen als ze een afspraak met hen hebben, maar geen moslim in hun vriendenkring hebben. Dit soort politici denkt dus dat ze beter weet hoe om te gaan met IS en al-Qaeda dan Arabieren of Pakistanen die al hun hele leven lang moslim zijn en alle kneepjes kennen. De toekomst zal ons leren wie gelijk heeft, maar ik zet m’n geld op Pakistanen en Arabieren, niet op de Pechtolds of de Klavers.

Hij zegt het niet maar de nauwelijks verborgen boodschap is: Wilders en Baudet, dat zijn de ware deskundigen op het gebied van “de islam”. Het kan ook niet missen als je neoliberale politici als Pechtold en Klaver als “soft on islam” afschildert.

Aanbevolen door Baudet