Assad opnieuw beschuldigd van het gebruik van gifgas in Oost-Ghouta

Het Syrische leger heeft waarschijnlijk gifgas gebruikt bij een aanval op de belegerde enclave Oost-Ghouta, even ten oosten van Damascus (eigenlijk een voorstad van). Diverse mensen zijn met verstikkingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. Volgens artsen wijzen de verschijnselen op het gebruik van chloorgas. Tenminste één kind is door verstikking om het leven gekomen.

Zoals verwacht veegt Assad zijn kont af met de resolutie van de Veiligheidsraad waarin wordt opgeroepen tot een wapenstilstand. Ook vandaag gaan de bombardementen en beschietingen gewoon door. Het Syrische leger startte gisteren een offensief om de rebellen uit Oost-Ghouta te verdrijven, al wordt er volgens de laatste berichten tot nu toe weinig of geen terreinwinst geboekt. Alleen vandaag al zijn bij dat offensief tenminste 16 mensen om het leven gekomen. Gisteren werden bij bombardementen door de Syrische luchtmacht zeker 27 mensen gedood.

Sinds het Syrische leger op 18 februari met het bombardement op Oost-Ghouta begon zijn volgens het Syrian Observatory for Human Rights meer dan 500 mensen om het leven gekomen.

Bron: Al Jazeera 

Naschrift: het heeft geen zin op dit stuk te reageren, Rootman. Er is per ongeluk één reactie van jou doorgekomen, maar dat was meteen de laatste keer. Wanneer je massamoord goed wilt praten reageer je voortaan maar bij De Dagelijkse Standaard of E.J. Bron. Daar zijn ze dol op genocide.