Cameron: islam is een religie van vrede

David Cameron, Brits premier, handhaaft naar aanleiding van de onthoofding van de Britse hulpverlener David Haines een harde lijn ten opzichte van IS(IS). In een reactie op de dood van Haines sprak Cameron zich uit over IS(IS)-strijders en de islam.

Ze doden en slachten duizenden mensen af… ze pochen op hun wreedheid… ze claimen dit te doen in naam van de islam, dat is onzin, de islam is een religie van vrede. Ze zijn geen moslims, ze zijn monsters.
(Breitbart [vertaald uit het Engels])

Cameron kent de islam beter dan een aantal Nederlandse politici. Die laatsten zijn blind, doof en anderzins gehandicapt om het verschil tussen de islam in het algemeen en terroristische groeperingen op te merken.

19 gedachten over “Cameron: islam is een religie van vrede”

 1. @SJaak, nog een belangrijk trend wordt steeds zichtbaarder – door de algemene apathie van Links in ons land bestaat het gevaar dat ultrarechts/fascisten zullen de gebruikelijke items als sociale verworvenheden, sociale zekerheden voor eigen doeleinden gaan stelen. Dit zou ik niet normaal gaan noemen, omdat het altijd typisch sociaal-links politieke territorium is geweest. Dit trend is erg zichtbaar in Zweden op dit moment. We lopen altijd achter, doch is het nooit te laat om iets te doen.

  Links in Nederland speelt op dit moment voor het braafste jongetje van de wereld. Verkeerd inzet omdat op dit moment ultrarechts gaat de sociale problematiek stelen en kampioen sociale problematiek worden. Links moet harde sociale eisen gaan stellen of maar de politieke muppetstheater weer gaan bezoeken. Het is een keuze.

 2. Na Cameron heeft Mutti Merkel zich, nota bene op een anti-antisemitisme demo, ook sterk gemaakt tegen islamofobie, zo had ik al aangegeven onder wltrrr’s laatste stuk. De Vaderlandsche Politici willen drijven op de opinie van de MSM.

 3. Dank voor de link, Cornelis. Ik was, echter, al op de hoogte van de door Cameron gedane uitspraken. Een nuance welke in mijn optiek zeker welkom is.

  Waar ik mij nogal over verbaasde/ irriteerde is het linken naar een site waar menig domrechts figuur al kwijlende mee wegloopt. Zowel de site alsook de persoon (Andrew Breitbart) zelf zijn bepaald niet vrij van controverse en (aantoonbare) leugens. “Fijntjes” doorgezet door o.a. Ben Shapiro vandaag de dag.

  Nee, als breitbart.com je bron is, dan neem ik niemand verder (al te) serieus.

 4. Om zo slimmer van Sjaak de Breitbart-link te gebruiken. De informatie die je tegenstander verstrekt zal diezelfde tegenstander moeilijk als onbetrouwbaar kunnen afdoen. Hoewel je met Domrechts natuurlijk nooit weet …

 5. Cameron ziet het belang van het islamitische kiezerscorps in, en hij weet wie er zo´n beetje eigenaar zijn van de Londense binnenstad…

 6. Arnold, dat klopt natuurlijk. Evengoed staat zijn uitspraak und das ist auch gut so.
  Ik heb er al eens voor gepleit, dat “allochtonen” in Nederland eens moesten organiseren, op dezelfde dag hun tegoeden bij hun bank op te eisen. Misschien dat het in de neo-liberale harsens van menig politicus doordringt, hoezeer de monetaire belangen inmiddels verstrengelt zijn. Monetaire integratie, zeg maar, tot nu toe de enige toegestane.

 7. Wat Arnold zegt klopt. En verder: als je je tegenstander afschildert als ‘monsters’ -dehumaniseert- kun je helemaal ‘los’ gaan. Alle restricties laten varen. Dan kun je met clusterbommen gaan gooien, chemische wapens uittesten, wie weet neutronen bommen en andere kernwapens, eventuele gevangenen mishandelen en opvoeren als ‘monsters’ voor het eigen publiek, hele dorpen en steden platbranden en de bewoners letterlijk uitroeien omdat ze toch maar de thuisbasis vormen van ‘monsters’….
  een buitengewoon primitieve en gevaarlijke kwalificatie om eigen (voorgenomen) barbaarsheid wit te wassen. Meer niet.

 8. ISmoordpartijen die zo grijnzend van het beeld op je afkomen, kun je slechts kwalificeren als onmenselijkheid ten top. Nu er nog geen VN is die dat met humaan internationaal recht meteen kan afstraffen, kun je een Obama,Cameron,Merkel enz niet echt kwalijk nemen dat ze met hun humaan christendom (je weet wel dat geloof in een menslievende God) zichzelf en een wereldbevolking terecht gaan verdedigen. En hopelijk krijgen ze moslimstaten met hun vergelijkbare warmhartige Allah ook aan hun kant. Met ook al hun macht mag je hopen dat ze bij zelfverdediging van machtigen te verwachten uiterste zelfbeheersing betrachten.

 9. Op hoeiboei is een lang artikel verschenen “overheidsmonopolie. Het mag 1 keer dus wat let je?” met inmiddels 165 reacties eronder. Gaat over een man die iets zei van de gehoofddoekte baliemedewrkster. Hij zou een dreigbrief van zijn gemeente hebben gekregen.

  Nu moppert wel vaker iemand ergens over , naar mijn weten wordt dan de beveiliging ingeschakeld als het te gortig wordt.

  Het rare aan dit verhaal is: daar waar hoeiboei snel iemand of een instantie waar hun verdenking op rust met naam en toenaam vermelden, doen ze over dit voorval zeer geheimzinnig!

  Niemand mag weten om welke gemeente dit gaat! Zelfs na herhaaldelijk verzoek van hoeiboei-aanhangers, blijft ’t muisstil.

  Okee, begrijpelijk dat de naam van de briefschrijver geheim moet blijven, al is het verzonnen. Maar je mag toch wel weten welke gemeente dit is?

  Ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels bij dit voorval. Kan heel goed zijn dat hoeiboei weer een lastercampagne tegen moslims begint.

 10. Het PVV is in wezen een instrument in de jarenlange lastercampagne tegen allochtonen/buitenlanders/moslims in Nederland.

 11. @Joost, even je tunnelvisie bijstellen omdat er schijnt een andere beschaafdere aanpak mogelijk te zijn – hoe is het mogelijk dat Denemarken Totale Amnistie aangekondigd heeft voor alle Midden-Oosten jihad strijders, inclusief degene die niet zo zuivere dingen hebben gedaan?

 12. @Nexus,

  Misschien dat je je beter kan afvragen waarom de Volkspartij in Denemarken die samenwerkt in het Europees Parlement met Nigel Farage van de UKIP in mei de verkiezingen heeft gewonnen en erg populair is..over tunnelvisie gesproken.

  Dat Cameron beweert dat de Islam een godsdienst van vrede is klopt maar wel als heel de wereld Islamitisch is en jij en ik ( Dhimis ) onderworpen zijn aan de moslims als 2e rang burgers ( meer belastingen betalen etc. ) waar respect ophoudt dat we mogen blijven leven.

  Dit kun je gewoon aan elke willekeurige moslim vragen en die zal dat beamen misschien schoorvoetend.

 13. @Van Geffen, met alle respect dit was niet de vraagstelling en daarom mijn terechte opmerking richting @Joost.
  Irrationele angsten zijn in principe goed te beheersen, indien door een bekwaam therapeut aangepakt. Ook voor Dhimi’s.

  Op je stelling heb ik ook een antwoord, doch wil deze discussie niet onnodig laten afglijden, daarom passeer ik.

Reacties zijn gesloten.