5 gedachten over “‘Westen overdrijft dreiging IS’”

 1. Daarbij opgemerkt dat ik de titel wat misleidend vind. Het “Westen” overdrijft de dreiging voor het “Westen”, niet de dreiging voor de regio.

 2. Akkoord, doch zou deze man indien hij het puntje op het “i’ wil plaatsen moeten verklaren dat de jarenlange Discriminatie, Xenofobie, Racisme zijn de voornaamste oorzaak voor het vertrek van vrijwilligers voor jihad-strijd naar het Midden-Oosten. Bepalend is het sociaal element en in midere mate de religieuze element.
  Het is een direct resultaat van de sociale problematiek van de Westerse maatschappijen en Westerse cultuur.

  In wezen zijn PVV/Wilders/NVU/Pro-Patria met hun openbare weigering om buitenlanders/allochtonen om een normale wijze te accepteren het echte voedingsbodem voor reeks sociale problemen inclusief deze trend voor reizen naar het Midden-Oosten. (Het laatste werd in beginsel stilletjes aangemoedigd toen we besloten hadden Assad door middel van proxy’s te doen bestrijden).

  Maar goed, we blijven altijd ergens anders zoeken het oorzaak van de problemen die we zelf hebben veroorzaakt.

 3. Pol Pot kon vrij geruisloos miljoenen mensen vermoorden. Hij zat niet op olie. Waar IS opereert daarentegen, ligt een groot deel van de aardolievoorraad van de wereld. Iedere verklaring voor de ongerustheid van de westerse elite en het propagandaoffensief dienaangaande moet dit aspect erbij betrekken.

  Dat wil overigens niet zeggen dat IS ongevaarlijk is. Er worden wel degelijk veel onschuldige mensen afgeslacht.

 4. „Laber mir nicht vom Koran“, schimpft die Frau, als er erklärt, er habe sich wegen seiner Religion dem bewaffneten Kampf angeschlossen. Seine Kumpels hätten ihn doch nur überredet, sagt sie. Krieg sei Politik und nichts für kleine Jungs. „Du bist jung, dumm und naiv.“ Der Gotteskrieger hatte zu diesem Zeitpunkt wohl schon die Nase voll. Was trotz der schlechten Verbindung durchscheint: Er will damals nach Hause, hat aber Angst, dass ihn die IS-Kämpfer nicht weglassen. (Labern=leuteren)
  Bron: http://www.berliner-zeitung.de/politik/prozess-aus-hessen-in-den-heiligen-krieg,10808018,28418862.html

Reacties zijn gesloten.