Asscher (PvdA) worstelt met nieuwe Neurenberger Rassenwetten

Waarom opnieuw het wiel uitvinden?
Waarom opnieuw het wiel uitvinden?

Asscher (PvdA) heeft een groot probleem. De plannen voor etnische registratie (inclusief de stempel A voor Antilliaan in het paspoort) welke werden voorbereid in Bruin I zijn nog niet voltooid.

Daarom heeft hij nu een brief geschreven aan de Tweede Kamer waarin hij zijn worsteling met deze materie beschrijft:

In de GBA staan objectieve gegevens over burgers die voor overheidsorganisaties nodig zijn om hun taken uit te oefenen. Onderdeel van deze set aan gegevens is de registratie van het geboorteland. Deze gegevens over het geboorteland kunnen worden aangevuld met de geregistreerde gegevens van het geboorteland van de ouders, op voorwaarde dat hier toestemming voor is verkregen via zogenoemde autorisatiebesluiten op grond van de wet op de GBA en voor zover het geboorteland van de ouders bekend is. Deze geboortelandinformatie wordt gekoppeld met gegevens uit andere databronnen, bijvoorbeeld inkomensgegevens, om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over bijvoorbeeld arbeidsmarktparticipatie, onderwijsdeelname en migratiepatronen van migranten en hun kinderen (kamerbrief reactie advies etnische categorisering).

De oplossing voor dit “probleem” is natuurlijk simpel. Je pakt gewoon bovenstaande afbeelding en in plaats van “Jude” vul je bijvoorbeeld in “Marokkaan” en je bent in business.

Easy does it.

71 gedachten over “Asscher (PvdA) worstelt met nieuwe Neurenberger Rassenwetten”

 1. Vanwaar al deze paniek. Ik geef Asscher gewoon een tip hoe hij etnische registratie kan doen. Dat is alles.

 2. Je kan het eens of oneens zijn met Asscher. En ik ben bepaald geen fan van hem, maar de man is geen racist.

  dit is pure onzin…

 3. Wat mij betreft schoppen ze per direct de redactie uit en word je voor de raad van de journalistiek gesleept.

  Deze vergelijking gaat alle perken te buiten en ver over de rand van fatsoen. Dit plaatsen en schrijven laat je gebrek aan historisch besef zien en is een schoffering van niet alleen Asscher, maar ook alle slachtoffers van de etnische scheidingen in Duitsland van ’33 tot ’45.

  Schandalig.

 4. Daar gaat het toch helemaal niet om? Het gaat erom dat jij miljoenen gedode joden misbruikt om je, overigens al even idiote, punt te maken.

  Dat is buiten alle perken. Het zou je sieren als je dat inziet en je excuus maakt.

 5. @10 Nee nee nee.

  Die miljoenen gedode joden erbij slepen dat doe JIJ.

  Ik geef advies over etnisch categoriseren.

  Blijkbaar een probleem waar de minister mee bezig is.

 6. Ken je geschiedenis. Je gebruikt een etnisch scheidingsprogramma met als doel de uitroeiing van de gehele Joodse samenleving, om je punt te maken.

  Je daar weg van moeten blijven. Het is smakeloos, triest en vooral heel verdrietig dat je dat niet inziet.

  Sterkte gewenst.

 7. @12 Rob, ooit afgevraagd, waarom Rutte I, met PVV-gedoogsteun, dit initiatief heeft genomen?

 8. @12 Rob .Je categoriseert etnisch of je categoriseert niet etnisch. Het was niet mijn idee om etnische categorisering in te voeren maar het zijn de dagelijkse bezigheden van Asscher. Klachten -> Asscher. Ik help hem alleen maar mee. Sterker nog: ik zie niet hoe etnische categorisering in NL er wezenlijk anders uit zou kunnen zien dan op de afbeelding hierboven, of het zou een 3D versie moeten zijn omdat somaliërs ook met turken kinderen kunnen krijgen. Ik noem maar wat.

  De miljoenen vermoorde joden sleep JIJ erbij. Toen deze afbeelding in ’35 werd gemaakt stond nog helemaal niet vast dat men miljoenen joden ging vermoorden. Dit laatste is pas bedacht tijdens de Wannseeconferentie in ’42.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wannseeconferentie

 9. Raar artikel, maar het komt wel erg dicht bij de werkelijkheid.
  Overigens gedragen Asscher CS als de rechtmatige opvolgers van de blonde lijder die, volgens mij, nog steeds racistisch en fascistisch is.
  Dus is het logisch dat Asscher even wat werk uit de handen genomen wordt door op de werkmiddelen uit Nazi Duitsland te wijzen.
  Heeft hij tenminste de tijd om nieuwe wetten te bedenken voor de “volksvreemde elementen”.
  Triest, dat dit toch een serieuze mogelijkheid kan worden.

 10. @15 Wat is er raar als je iemand die etnisch wil categoriseren wijst op een manier hoe in het verleden succesvol etnisch is gecategoriseerd? Wie is er dan raar?

 11. Wat hebben de reageerders die tekeer gaan tégen dit artikel toch een volkomen onnozele kennis van de geschiedenis en de huidige praktijken.

  Vreemd die bijna hysterische verdediging van dit smerige, gevaarlijke sociaal-democratische stinkende brouwsel van quasi-intellectueel Asscher.

 12. @18 De schedelmeters bedoel je? De VK scribenten? De PvdA’ers? De GroenLinksers? De Jopers? Nogmaals het enige wat ik doe is ze van een modelletje voorzien hoe ze etnisch kunnen categoriseren. Iets dat ze blijkbaar graag doen.

 13. @19: JvdH:

  Je vergeet de PVV-ers. Alhoewel, die moeten eenvoudiger formuliertjes hebben.

  Twee mogelijkheden bijvoorbeeld.

  ===

  Afvoerlijst

  Is individu nummer X Allochtoon?

  ja nee

  ( omcirkelen )

  ===

  Veel ingewikkelder kan het niet.

 14. @20 Ik denk toch aan een 3D versie van bovenstaand schema. Misschien kan Asscher even uitleggen wat ie van plan is. Dan kunnen we daar even over rapporteren.

 15. ‘Grappig’ on te zien hoe de auteur gebruik maakt van misplaatst cynisme (al dekt dat de lading niet bepaald)en vervolgens aan de overige reageerders verbaasd vraagt wat er mis is.

  Makkelijk om een quote in het extreme trekken iv inhoudelijke argumenten gebruiken. Chapeau!

 16. @22 kletskoek mannetje. Ik heb het hier over etnische categorisering, Blijkbaar de hobby van Asscher. Waar heb jij het over?

 17. Ik zeg notabene niet eens dat etnische categorisering verkéérd is. Uiteraard vind ik dat wel, zoals ieder fatsoenlijk mens zou moeten, maar ik spreek me daar in dit artikeltje niet eens over uit.

  Men wil blijkbaar etnische categorisering en voila zie boven een maniertje om dat te implementeren.

  Succes, schedelmeters.

 18. ” Etnische registratie is in Nederland verboden. Maar gemeenten – Ede en
  Enschede voorop – blijken de wet te overtreden en de Roma als groep zeer precies in kaart te brengen. Het rijk kijkt de andere kant op, terwijl in de politiek stemmen opgaan om ‘illegale Roma’ het land uit te zetten.”

  Goh, 2010, toen was dit verboden, maar het werd gewoon toch gedaan hè.

  http://www.groene.nl/2010/38/93-roma-jongeren-waarvan-62-leerplichtig

 19. ‘Dit zijn alle zigeuners in Ede die we kennen. Dit is een oude lijst, maar zo kom ik aan het cijfer van 168 Roma in ons projectvoorstel voor de ministeries van Onderwijs en van Wonen, Wijken en Integratie van begin dit jaar.’ De lijst is gedateerd op 16 augustus 2000 en bevat naast persoonsnamen en adresgegevens gedetailleerde persoonsinformatie van politie, justitie, kinderbescherming, sociale dienst en jeugdreclassering.”

  Zei de ambtenaar van volkshuisvesting van Ede.

  ====

  Slaap lekker door met zijn allen.

  #opdatwijnietvergeten

 20. Toch wordt het ingewikkeld als een marokkaan met een MOE-lander trouwt. Vandaar dat ik zeg: Asscher moet een 3D model van de Neurenberger Rassenwetten hebben.

 21. @30:

  Ja, dat 3D model lijkt me inderdaad reuze handig. Dat kaartmaakproject zal wel uitbesteed worden voor een luttel bedragje van een miljoen of wat. En dan niet goed zijn, naja, en dan nog drie keer dezelfde opdracht.

  Kunnen de Kamervragen gaan over de kosten in plaats van over de registratie zelf.

 22. Jvdheuvel totally rocks. Nu wist ik dat al, maar het is leuk het weer eens bevestigd te zien.

 23. Asscher is niet kleinzielig, hij is dom en naief. Hopelijk leest hij de comments. Kan hij nog wat van leren.

  Politici zijn vergeten dat de les van WWII is dat de intentie niet uitmaakt. Als je sommige precursoren realiseert moet je het niet gek vinden als iemand een dodelijke mix samenstelt. En dat hoeft niet Asscher zelf te zijn.

  Goed gedaan jvdheuvel. Hopelijk gaan mensen weer een beetje nadenken…maar ja, politici zijn net als DJ’s en journalisten…niet meest belezen volk… (grapje)

 24. @34 Bobo,

  Asscher is niet dom en naïef. Hij is bijzonder berekenend.

  Asscher probeert foute zaken te realiseren. Hij weet dat hij scherp zal worden geattaqueerd. Dan is het wachten op een aanval die op het randje is. Die komt van jvdheuvel. Vervolgens verwijt Asscher demonisering van hem door JvdH, zoals Fortuyn dat altijd deed met zijn tegenstanders wanneer hij in de problemen kwam. Met dat verwijt gaat de discussie niet meer over Asschers snode voorstel, maar over de vermeende abjectie van JvdH’s vergelijking. Tegelijkertijd worden daarmee andere criticasters, zoals Michael Blok en Han van der Horst, verdacht.

 25. Tss die “andere criticasters” die jij noemt die lopen gewoon minstens 3 jaar op mij achter.

 26. @34
  Zowel deejay als journalist zijnde protesteer ik tegen de vergelijking met polietiesie

 27. wat leuk dat Rob het zo eeeeeeeeeeerrrruuuuuggggggggggg vind dat er door het artikeltje van JvdH postuum miljoenen omgekomen Joden zouden worden geschoffeerd . En Asscher natuurlijk ook , maar die is Joods dus valt hij in Robs wereldje waarschijnlijk onder “onschendbaar want zijn oudoom /oudtante ………. huilllllll ”
  Weet je wie mijns inziens écht die Joden schofferen Rob , “mensen ” als Cohen die asielzoekerswetten bedacht waarmee Anne Frank naar Duitsland zou zijn teruggestuurd , en nu lui als Asscher die weer etnisch wil gaan registreren terwijl met de gevolgen die etnische registratie mogelijk maakt zijn familie waarschijnlijk een end kleiner is gemaakt …

  en JvdH voor de raad van de journalistiek gaan slepen .. wie gaat ons krapuul-redactieleden en schrijvers verraden Rob ?? Schoffeer je met je oproep niet een halfmiljoen ( minstens ) Linksmensen die als politieke gevangenen door de Nazi’s zijn vermoord ?? Of tellen er van de 32 miljoen slachtoffers van WO2 maar 6 miljoen ??

 28. @11, ’t Zijn altijd de potentiele daders van morgen die zich zo kwaad maken over vergelijkingen met de tijden van weleer.

 29. “30 – jvdheuvel – (Laatste reacties)23 feb 2013 at 9:14 pm –

  Toch wordt het ingewikkeld als een marokkaan met een MOE-lander trouwt. Vandaar dat ik zeg: Asscher moet een 3D model van de Neurenberger Rassenwetten hebben.”
  Misschien de heren Leon Sinke en Gerard van Hulzen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vragen? Per slot van rekening is middels tweets van hun hand wel gebleken wie er in hun ‘Neue Ordnung’ passen en wie niet.

 30. @ vele reageerders
  Een mooie werktitel voor dit etnisch registratie project: Representieve Persoons Toetsing (RPT) uiteraard niet verwarren met: rapid prototyping

  Voor het 3D model project
  Een 3D-printer verschilt van de conventionele gewone printers door het feit dat deze objecten driedimensionaal afdrukt. Dit gebeurt door het laag na laag opbouwen van een 3D-model. Het gehele proces heeft de naam rapid prototyping gekregen.
  (bron wikipedia)

 31. Bizar eigenlijk dat als Krapuul dit onderwerp ter sprake brengt er zo’n storm van verontwaardiging tegen één van de vele ( !! ) schrijvers van deze site oplaait. Vergelijk dit eens met de rioolsites waar bij voortduring wordt opgeroepen tot het uitsluiten en doden van mensen, dat is heel andere koek en vrijwel niemand maakt zich daar druk om.

  Dit geeft mijns inziens aan hoe noodzakelijk deze waarschuwingen zijn. Fascisme is er niet zomaar pardoes, maar het rijp maken van de geesten en het voorbereiden in de praktijk door de Machtigen ( waaronder politici ) zijn, ook dit keer weer, al decennia aan de gang.

  Als dit soort voorstellen namens een Staat gedaan kunnen worden wordt het echt tijd om op onze zaak te letten.
  Dan zijn wij vijanden van dezelfde Staat geworden.

  Vandaar ook dat grote delen van de bevolking, hier en in andere landen, totaal afgekapt kunnen worden van basale voorzieningen. Wij doen er niet meer toe. Hebben geen functie meer voor deze economie. Kunnen eigenlijk net zo goed wegrotten.

  Bij deze klaag ik alle mensen aan die hun mond dicht houden, de politici die mee blijven werken aan deze smerigheid en de journalisten die niet durven schrijven over deze zaken.

  Basta!

 32. @43 Le Roi,

  Ik ben ervan overtuigd dat het werkt zoals ik in #35 heb geschreven. Het verwijt van demonisering hielp Fortuyn ook. Dat mechanisme van zielepoot spelen helpt praktisch iedereen.

  Bij de sociaaldemocratie zitten hele foute mensen. Het is niet omdat iemand zichzelf sociaaldemocraat noemt, hij gevrijwaard is. Dat moet duidelijk worden. Asschers voorstel lijkt geïnspireerd door Thilo Sarrazin. Ook een sociaaldemocraat dus.

 33. Altijd leuk om naar de reacties van de betweters te kijken zodra geconfronteerd met de resultaten van eigen handelen en doen. Men wil het spiegelbeeld nooit accepteren.

  We zijn toch zo netjes!

  Zeer goed artikel als voorbeeld over de precusrors en de uitleg ervan.

 34. @43, Goed gezegd: fascisme is er niet zomaar. Een blik op haatsites als GeenStijl en De Dagelijkse Standaard geeft al een idee wie de fianciers zijn van het fascisme in Nederland. Bijvoorbeeld Milka en Ziggio.
  Wellicht is het een goed idee die bedrijven eens aan te schrijven ten einde ze te bewegen ermee te stoppen en anders een beweging te starten om die bedrijven te boycotten…

 35. Van vorig jaar: Rapport “Tussen afkomst en toekomst (mei 2012) van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling:

  De huidige etnische categorisering door de overheid dient te worden stopgezet. Nu het voorkeursbeleid voor etnische groepen is afgeschaft, ontbreekt de legitimatie om de categorisering te continueren. Dat schrijft de Raad in zijn briefadvies Tussen afkomst en toekomst, Etnische categorisering door de overheid, dat is aangeboden aan minister Leers.”

  http://www.adviesorgaan-rmo.nl/Publicaties/Adviezen/Tussen_afkomst_en_toekomst_mei_2012

  Minister Asscher, we hebben allemaal banen nodig, geen categorieën. We zijn allemaal mensen. Het opdelen van mensen in diverse groepjes/categorieën heeft nog nooit tot (goed) werk geleid. Het is slechtheid.

  Zie Art. 19 Grondwet: doe uw werk: stop met deze onzin.

  Dank #38 en #43, en aan J. voor het alert blijven.

 36. ach ja Joop .. sociaal democratische prietpraters op een site van een omroep die BNN een goede fusiepartner vond …

 37. @43 LRD je hebt helemaal gelijk, zoiets moet ingemasseerd worden en het lijkt dat de tijd ‘rijp’ is voor een gedegen registratie voor het geval deze ooit nodig zal zijn. 😥

 38. *Zucht*

  Asscher wil geen etnische registratie INVOEREN, deze bestaat al. Het SCP produceert jaarlijks rapporten op basis van deze gegevens uit GBAs (niet het paspoort zoals vals voorgesteld is hierboven).

  De Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling adviseerde deze praktijk af te schaffen zodat onderzoekers per onderzoek mensen moeten vragen naar hun herkomst. Asscher REAGEERT hier op dit advies.

  De schokkende criminaliteitscijfers die het SCP produceerde, die aantonen dat Marokkaanse jongeren tot 4.5 keer (450% of zo, afhankelijk van wat 4.5x precies betekent) zo crimineel zijn als autochtonen kunnen dan alleen met medewerking van deze jongens gemaakt worden.

 39. @53 schreeuwen doe je maar thuis. Er staat hier nergens iets dat in strijd is met wat jij hier loopt te brallen.

 40. @53 Volgens mij wordt er niet beweerd dat Marokkaanse jongeren crimineler zijn, maar dat ze X maal zo vaak meer dan autochtone jongeren worden aangehouden.
  Hoe zou dat nou komen? Beetje racisme bij de pliesie?

 41. @56 . Of de sociale laag waar ze in gedrongen zijn , in “onsch jonge jaeren” waren het de witte Schilderwijkers , Jordanezen , Rode Dorpers , Kampers ect ect ect die in die laag zaten en de gevangenissen bevolkte ..

 42. @56, X maal zo vaker – is in de werkelijkheid een verklikker voor het grote sociaal/maatschappelijk probleem.

  Hoe groei in je land waar je als tweede rang persoon steeds wordt weg gezet?

 43. Gericht beledigen en schofferen. Jennen, zieken en zuigen. Bewust steed opnieuw de grenzen van het betamelijke opzoeken. Om de aandacht te krijgen omdat je die anders niet krijgt. Geert Wilders doet precies hetzelfde …

 44. Etnische categorisatie kwam overigens in de BBC docu a history of racism nog aan bod in het frisse hoofdstukje Zuid Afrika zag ik eerder deze week.

  Toch wel aanstootgevend dat de BBC dit weer op durft te rakelen terwijl meneer Asscher er zo vol overgave mee bezig is. Hoe durven ze zo te beledigen en te schofferen zeg.

 45. Waarom is zo’n participatiecontract nodig? Asscher stelt:
  “Om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over bijvoorbeeld arbeidsmarktparticipatie, onderwijsdeelname en migratiepatronen van migranten en hun kinderen.”

  De burgemeester van Moskou laat ons al direct een toepassing zien:
  “There are only 10 percent of Moscow residents among them and building mosques for everyone who wants it – I think this will be over the top.”
  Bron: http://rt.com/politics/moscow-mayor-says-no-to-more-mosques-in-the-city-669/

  Dus geen moskeeën bouwen voor niet-bezitters van een participatiecontract.

 46. @65, komt er en speciale ausweiss hierbij te pas, met een bepaalde kleur?

  Wat een bagger zeg: ““Om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over bijvoorbeeld arbeidsmarktparticipatie, onderwijsdeelname en migratiepatronen van migranten en hun kinderen.”

  Ik twijfel dat je begrijpt wat hier geschreven staat want bovenstaande zin impliceert dat kinderen van migranten voor eeuwig in Nederland als tweederangs burgers beschouwd worden.

  Tevens betekent hetzelfde zin dat we geen Kennisland meer zijn want je zou vermeende aanvullende assimilatiecontracten moeten invullen om de migranten/buitenlanders/allochtonen te mogen beoordelen.

  Blut und Boden?

 47. Pingback: Blij met Krapuul | Krapuul

 48. Pingback: Bye bye ‘rifaapjes’. | Krapuul

 49. Pingback: Bye bye ‘rifaapjes’.

 50. Pingback: Stemmen op 15 maart moet een teken van beschaving zijn | Krapuul

 51. Pingback: Stemmen op 15 maart moet een teken van beschaving zijn – De Vrije Socialist

Reacties zijn gesloten.