Ook op de fiets bent u straks niet meer anoniem

Het laatste wat men in het kader van de Big Brotherisering van onze samenleving bedacht heeft: een verplichte chip in uw fiets, zodat men te allen tijde direct kan vaststellen dat u uw fiets ergens op stuitend asociale wijze verkeerd geparkeerd hebt en dus aansprakelijk gesteld kan worden voor de kosten van het verwijderen ervan.

Hier ziet u de wets- en ordehandhaving in vol bedrijf. Al decennia lang kan, wil en doet men nauwelijks iets tegen fietsendiefstal, maar onschuldige fietsenbezitters lastigvallen, dáár bedenkt men het ene na het andere plan voor. In mijn eigen stad is het zo ook al dertig jaar verboden je fiets los in de stad te stallen, en ik negeer dat verbod dus ook al dertig jaar. Het grote voordeel van een fiets is nu juist dat je hem overal voor de deur kunt zetten. Als je wilt bevorderen dat mensen massaal de auto naar de stad nemen moet je vooral dat soort maatregelen treffen.

Als ze dat hier ook invoeren zal ik mij alleen nog maar te voet voortbewegen. Maar de volgende stap zou natuurlijk kunnen zijn dat u zelf gechipt wordt, zodat men op het politiebureau op een beeldscherm direct kan vaststellen of u ergens buitenproportioneel lang hinderlijk in de weg staat, en er direct een landstadswacht op af gestuurd kan worden.

4 gedachten over “Ook op de fiets bent u straks niet meer anoniem”

  1. Natuurlijk een volstrekt idioot idee van een stadsdeel dat niemand behalve degenen die zich op slinkse wijze hebben laten kiezen gewild heeft.
    Moet iedere fiets die dit territorium betreedt gechipt zijn? Dan moet dit maar meteen landelijk doorgevoerd worden. Anders is het niet te “handhaven”.

    Zijn het nu echt alleen nog maar gestoorden en intellectueel uitgedaagden die ons “besturen’?

  2. @2 een magneet om een chip te slopen? Dacht het niet.

    Wel een achterlijk plan natuurlijk. Fietsen worden teveel gestolen om er van uit te mogen gaan dat een verwijderde fiets nog steeds in het bezit is van diegene die hem heeft laten chippen.

Reacties zijn gesloten.