‘Arrestatie Joanna op kroningsdag was foutje van één agent’

Nou, ze hebben twee weken kunnen nadenken over een ‘feitenrelaas’ dat begin aanstaande week gegeven gaat worden met betrekking tot de arrestatie van de demonstranten Joanna van der Hoek en Hans Maessen op de Kroningsdag (er is steevast sprake van zogenaamde feitenrelazen als je vrijwel zeker weet dat er schaamteloos gelogen en verdoezeld gaat worden), en het beste waar ze mee aan kunnen komen is dat er een agent in burger uit het Oosten des lands (‘de man in het grijze pak’) de leiding had over het complete arrestatieteam dat Joanna van der Hoek en Hans Maessen van de Dam afvoerde, en die meende dus dat hij met een Levensgevaarlijk Individu te maken had. Bovendien had Joanna ook een duidelijk terroristische uitstraling.

Misschien dat men in het Oosten des Lands speciale expertise heeft in het onderdrukken van constitutionele grondrechten of zo, maar waarom de politie van Amsterdam agenten in burger uit het Oosten des lands inzet in leidinggevende posities op Kroningsdag is op dit moment nog niet bekend.

22 gedachten over “‘Arrestatie Joanna op kroningsdag was foutje van één agent’”

 1. Tot wat voor onzinpraat ze komen om af- en aantredende staatshoofden uit de wind te houden…

 2. Wat bedoel je precies? Dat Joanna er helemaal niet uitziet als een terrorist?

  …. [Bovendien had Joanna ook een duidelijk terroristische uitstraling] ….

  Heeft een terrorist een bepaald profiel ofzo? Wat is dat profiel dan?

 3. @2 Nou ja, ik probeer me voor te stellen waarom je keurige jongedames met kartonnen bordjes zou willen arresteren. Ik probeer mij te verplaatsen in de gedachtenwereld van agenten uit het Oosten des Lands, zeg maar.

 4. En nou verwachten die zwart geüniformeerde terroristen – of grijs geklede terroristen – dat ik nu geloof dat we niet in een politiestaat leven, dat burgerrechten keurig nageleefd worden waaronder het recht op demonstratie en vrijheid van vereniging en meningsuiting en dat dit land in de verste verte niet lijkt op een ordinaire mensenverachtende dictatuur met een idioot als staatshoofd rondom welke een persoonlijkheidscultus wordt opgebouwd waarvoor alles moet wijken?
  Is dat het? Well, fuck you NSB’er van der Laan uit Amsterdam.

 5. Ow, en dan houdt een heel arrestatieteam dit 3 uur vol?
  inclusief het overladen vant ene naar het andere busje … enz geen enkele agent die zich afvraagt waar hij/zij mee bezig is of aan het doen is????………….

 6. @6 Oh en waar baseer jij dat op? Dat vindt jij van iedereen die iets tegen het Koningshuis heeft.

 7. @6, ja en? Al was ze inderdaad zo gek als een deur, daar gaat het stukje niet over. Haar al dan niet sporen is hier van geen enkel belang.

  Het is maar een kort stukje maar je begrijpt er kennelijk helemaal niks van.

 8. Ik vond het wel grappig om te zien dat die twee werden opgepakt. Vrijheid van meningsuiting is prima, maar dat hoeft niet overal en altijd. Er waren genoeg andere plekken (waar niemand stond, +1 Monarchie).

  Sowieso bekroop mij het gevoel dat die twee er puur op uit waren om opgepakt te worden. Die reacties van die twee spraken boekdelen. Niets dan lof en respect voor de politie dat ze die twee onruststokers zo snel mogelijk hebben weggehaald. Ga maar ergens aandacht trekken.

 9. @6 Je hebt gelijk, ze spoort ook niet. En dan denkt ze ook nog dat Nederland het iets interesseert wat ze doet. Gelukkig werden zij en haar kornuiten flink de mond gesnoerd in P&W.

  ‘Als je dit hebt, waarom zou je dan een republiek willen.’, aldus Sonja Barends .

 10. @9 En ik vind jou een onverdraagzame fascist. Mag ik dat vinden? Ja dat mag ik.

 11. Het lijkt mij wel leuk als die Ben eens op een foute vakantie in een fout land iets doet of zegt wat ze dáár fout vinden en dat hij door de plaatselijke politie even gezellig meegenomen en gevisiteerd wordt, want het moet niet te gek worden met die vrijheid van meningsuiting, nietwaar?

 12. @12 je bedoelt op de verkeerde plaats staan op het verkeerde moment dat de meerderheid hem even niet ziet zitten?

 13. @11 Kan je ook argumenteren? Het enige wat je tot nu toe doet is op de man spelen. Het is in ieder geval weinig constructief. Daarnaast betekent vrijheid niet dat je alles maar moet zeggen. Gedraag je een beetje.

  @12 Die Joanna is toch een lachertje. Echt heldhaftig om met een kartonnetje te zwaaien. Daarnaast is het wat anders dat je zomaar opgepakt wordt, of dat je gaat provoceren. Als je midden op een druk kruispunt zomaar het verkeer gaat regelen, kijk dan ook niet raar op als je van je sokken wordt gereden

 14. @16:

  [ Daarnaast is het wat anders dat je zomaar opgepakt wordt, of dat je gaat provoceren. ]

  Wat doe jij hier? Provoceren? En toch kan je dit allemaal zeggen. Zie je de overeenkomsten?

 15. @16:

  Daarbij zal je hooguit te horen krijgen dat je maar ergens anders gaat krijsen, op een of andere rechtse site bijvoorbeeld . Nog heel wat anders dan geboeid afgevoerd worden et cetera.
  Snap je zeker niet hè ? Want jij vertegenwoordigt de lui van het Gesundes Volksempfinden immers, en die mogen terreur uitoefenen over andere mensen die anders denken dan de massa, toch? Ga toch weg man, ga toch weg.

 16. @16 ja wat is het nou, is het alleen maar belachelijk om met een kartonnetje te zwaaien of is het een provocatie?

 17. @2, Gertjan,

  “Heeft een terrorist een bepaald profiel ofzo? Wat is dat profiel dan?’

  Eenvoudig: ” Je smoel bevalt me niet, let op dat ik je niet op onze observatielisten ga plaatsen”

  Zo simpel is het in Nederland om een politievermelding en tegenwoordig een dossier te verkrijgen, natuurlijk zonder je toestemming of weten.

  Dit geval is uit een bezoek aan en politiebureau jaren geleden waar ik ooit probeerde de superzelftevreden overheidsdienaar te overtuigen dat er Universele Mensen rechten bestaan die ook voor de Nederlandse Stabincend zijn waar hij dacht dat de flutMensen Rechten in Nederland totaal onbekend zijn en hij hoefde helemaal geen rekening ermee te houden.

 18. OK. De Universele mensen rechten zijn ook voor de Nederlandse Staat en zijn dienaren uiteraard bindend.
  Diktaturen maken hier een uitzondering.

  In de MiddelEeuwse letargie waar een heleboel mensen als @9, Ben verkeren is het natuurlijk onbekend dat Vrijheid van Meningsuiting overal en altijd geldig is.

  Ook bij een inhuldiging of vul maar het zelf verder in.

  Eigenlijk is het des te meer opvallend dat twee mensen met boordjes worden voor NIETS opgepakt.

  Och, wacht – Vrijheid van Meningsuiting is natuurlijk niet niets.

  Eigenlijk zou het onze Koning en Koningin sieren indien ze deze gelegenheid zouden gebruiken om zelf de hersenloze dienaren te berispen over het feit dat ze de Vrijheid van meningsuiting van hun onderdanen tegen alle Mensen Rechten in proberen in te perken.

Reacties zijn gesloten.