Justitie zegt dat iedereen liegt over de mishandelingen

Justitie spreekt tegen dat een Guinese asielzoeker in een detentiecentrum in Rotterdam is mishandeld en tegen zijn zin in een isoleercel is geplaatst. Directeur Hennephof van de Dienst Justitiële Inrichtingen ontkende tegenover de NOS ook dat er een oproer is geweest in het centrum en dat mensen in een isoleercel zijn gezet.

De asielzoeker wou namelijk op eigen verzoek de isoleercel in zei Hennephof (what’s in a name, roll another one). Deze formulering is een dictatuur waardig. Ook wat Elcke Bonsen gister op Nieuwsuur vertelde, allemaal kletskoek. Ook dat ze vandaag extra werd tegengewerkt, onzin.

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman bezocht het detentiecentrum vandaag:

Mensen die vastgezet worden terwijl ze niks misdaan hebben en vervolgens onder verantwoordelijkheid van de staat mishandeld zouden worden, het is te bizar voor woorden. Wij willen dinsdag tot in detail horen wat er vrijdagavond precies gebeurd is

Nou, daar ga ik GroenLinks aan houden. Leg Teeven en Opstelten het vuur aan de schenen nondeju!  Ook D66, CDA, en zelfs de PvdA willen inmiddels opheldering van het kabinet over de behandeling van de hongerstakende asielzoekers in Rotterdam. Maar waar is de Socialistische…Partij toch??  PvdA, komen jullie op je schreden terug? Of toch maar weer dit kabinet in het zadel houden?

4 gedachten over “Justitie zegt dat iedereen liegt over de mishandelingen”

 1. “Justitie spreekt tegen dat een Guinese asielzoeker in een detentiecentrum in Rotterdam is mishandeld en tegen zijn zin in een isoleercel is geplaatst.”
  Juist. Volgens Oud-Guinees gebruik wou hij zich alleen even terugtrekken uit de alledaagse wirwar. Het is toch volkomen bekend, dat Guinesen dat af en toe doen. Geheel vrijwillig, uiteraard. In een isoleercel. Waar anders.
  Wat een gelul …
  Ik hoop dat GL EINDELIJK weer eens iets van betekenis doet. Anders “links” kiest ervoor dit te laten liggen.

 2. @1 Cornelis,

  “Juist. Volgens Oud-Guinees gebruik wou hij zich alleen even terugtrekken uit de alledaagse wirwar. Het is toch volkomen bekend, dat Guinesen dat af en toe doen. Geheel vrijwillig, uiteraard. In een isoleercel. Waar anders.”

  Justitie heeft ‘newspeak’ nog niet helemaal onder de knie blijkbaar. Of helpt in dit schrijnende geval zelfs newspeak niet meer?

 3. Psychopaten zeggen toch altijd dat de rest van de wereld ongelijk heeft?

 4. “De asielzoeker wou namelijk op eigen verzoek de isoleercel in zei Hennephof (what’s in a name, roll another one). Deze formulering is een dictatuur waardig.”

  Zelf heb ik van een betrouwbaar (blanke) bron ooit vernomen dat de geschiedenis met de slavernij helemaal niet toevallig zou zijn.

  Het schijnt, volgens dezelfde bron, dat de Afrikanen zelf smaakten op hun blote knieën om op de boten van de slavendrijvers te klimmen en in ijzer vastgezet te worden om over de grote oceaan te gaan varen.

  Ze wouden het allemaal zelf, zei hij altijd.

Reacties zijn gesloten.