Vertrouwensarts vluchteling Bah doet aangifte tegen Detentiecentrum Rotterdam

De vertrouwensarts van de Guinese vluchteling Bah gaat aangifte doen, nadat ze hem ernstig toegetakeld heeft aangetroffen:

“Hij heeft een dikke buil op zijn hoofd, een snede in zijn rechterwang en een op zijn voorhoofd, veroorzaakt door een pen die de bewaker gebruikte. Hij heeft bloeduitstortingen op zijn voorhoofd en slaap.” Justitie beweerde dat Bah zelf gewelddadig was, maar volgens de arts is hij zelfs “amper in staat om te lopen”, gezien zijn verzwakte toestand. (Deportatieverzet)

De vertrouwensarts mocht geen foto’s maken van Bah in Vught. Waarom in godsnaam niet? En waarom mogen ze dat zomaar bepalen daar? Bah eiste de beelden van de bewakingscamera van het detentiecentrum Rotterdam, maar ‘die stond niet aan’ volgens de directeur aldaar. Oh nee, natuurlijk niet. Een detentiecentrum met bewakingscamera’s, en die camera’s staan dan uit.  Gelooft u het?

Het is te hopen dat er iets met die aangifte gedaan gaat worden, en ik hoop dat hier enorme stennis over geschopt gaat worden in Den Haag. Wat zijn dit godverdomme voor een politiestaatpraktijken? En kunnen er hier misschien eens enkele koppen gaan rollen, te beginnen met de hoogstverantwoordelijken, Opstelten en Teeven? En kan dat misdadigersbedrijf G4S, dat de beveiliging in Rotterdam uitvoert, het land uitgetrapt worden? Wat moeten wij hier met dat tuig?

GroenLinks gaat het kabinet in elk geval om opheldering vragen.

8 gedachten over “Vertrouwensarts vluchteling Bah doet aangifte tegen Detentiecentrum Rotterdam”

 1. Het zou een aanklacht tegen de regering moeten worden voor medeplichtg zijn aan doodslag.
  Dit landje word zo langzamerhand “zum kotzen”.
  Volgens mij komt hier geen vluchteling meer vrijwillig en degenen die niet weg gaan doen dit niet omdat ze het niet kunnen..

 2. Alle vluchtelingen uit dat detentiecentrum laten, en dan op slot doen met dat bewakerstuig er in.

 3. Ondertussen schijnt Schreibtischmörder Fred Teeven – onbegrijpelijk dat er tegen hem niet inmiddels tal van aangiftes lopen – in antwoord op vragen van D66-lid Schouw geantwoord te hebben (citaat): ‘huidig asielbeleid is menselijk genoeg’.
  Kennelijk zijn er in de ogen van die Schreibtischmörder en zijn Jan Hagel in Rotterdam, Scheveningen, Vught of waar ze ook hun wandaden plegen gradaties in het mens zijn en in menselijkheid…..
  Verder krijg ik uit dit artikel de indruk dat de politie en het OM actief obstructie te plegen bij de rechtsgang: http://meedogenloos.nl/2013/05/21/vertrouwensarts-meneer-bah-heeft-forse-verwondingen-aan-zijn-hoofd/

 4. Schreibtischmörder Fred Teeven liegt aldus deze twee tweets:
  Linda Voortman‏@lindavoortman2u
  2/2 Teeven beweert dat er alleen mensen in vreemdelingendetentie komen als er zicht op uitzetting is. Aantoonbaar onjuist dus!

  Linda Voortman‏@lindavoortman2u
  Afgelopen vrijdag sprak ik met 2 mensen die voor de 3de keer vastzitten in detentiecentrum Rdam. 1/2

  Wat mij trouwens onduidelijk is: is er ook aangifte gedaan tegen die kapo zelf met zijn losse handjes en pen als steekwapen alsook tegen zijn kornuiten of slechts tegen dat KZ als geheel?

 5. Het zal met teeven nog erger worden ,hij heeft de motie van wantrouwen overleeft .hiermee houd hij de coalitie gevangen ,ze kunnen hem nooit meer aanspreken hierop zonder hun gezicht totaal te verliezen ,al hoewel ze dat natuurlijk allang gedaan hebben .Maar gezien deze ultra rechtse coalitie verder gaat op de ingeslagen weg zonder scrupules het afbreken van de democratie ,het sociale vangnet om over de rest maar te zwijgen .Al deze enge mensen zoals een teeven ,zijlstra blok rutte samson en asscher zullen doorgaan tot hun utopia gerealiseerd is ten koste van .

 6. Moedig van mevrouw E.Bonsen, vertr.arts. Ik vraag me echt af hoelang het duurt voordat deze dokter repressie ondervindt en/of een eventueel ontslag boven het hoofd hangt -of is ze zelfstandig werkend arts? – en als klokkenluider monddood gemaakt gaat worden of nog erger gaat ondervinden.
  Wij hier bidden voor de vluchtelingen en de geschiedenis zal ons verzetsmensen ’t gelijk geven.
  Momenteel is ons land inderdaad” een stinkend moerasland.”.

Reacties zijn gesloten.