Reactie Elcke Bonsen op Teevens ‘er is niets gebeurd’

Gisteren ontkende Teeven uiteraard dat er sprake zou zijn geweest van mishandelingen in Rotterdam.
Vandaag schreef Elcke Bonsen, de vertrouwensarts van de hongerstaker Bah een open brief aan de staatssecretaris, met de feiten zoals zij die vastgesteld heeft, een bizar en heel ander verhaal.

De hele brief is hier te downloaden. Naast andere misselijkmakende toestanden in die gevangenis gaat Elcke Bonsen, uitvoerig in op de situatie van Bah, hieronder een summier uittreksel:

Ik kreeg  ook geen inzage in zijn medisch dossier. De medische dienst wilde mij niet te woord staan om het behandelplan van deze honger- en dorststaker, die tevens geslagen was, door te nemen.  Op zijn onderrug en  in zijn flanken had meneer duidelijke hematomen (bloeduitstortingen, LRD) die donderdag nog niet aanwezig waren.

Dit was na de eerste mishandeling in Rotterdam. De tweede keer in de Extra Zwaar Bewaakte Gevangenis in Vught toen Elcke hem na veel gedoe, getraineer en chantage mocht bezoeken zag ze het volgende:

Op zijn voorhoofd boven zijn neus is een grote buil met snee te zien. Verder op zijn voorhoofd, slapen en wangen zijn hematomen zichtbaar. Tevens heeft hij een snee op zijn rechterwang.

Héél toevallig stond de camera die dag en nacht alles in de gaten houdt steeds uit als er iets gebeurde. Het kon allemaal het daglicht blijkbaar niet verdragen. Lees het verhaal eventueel zelf maar, alle tientallen leugens van die Teeven worden gefileerd en weersproken. Ze gaat ook nog in op de bewaking die in handen is van G4S.

Vandaag was er het debat in de Tweede Kamer over het strafbaar stellen van “Illegalen”. Er kwamen wat vragen van Groen-Links en de Christenunie over deze toestanden. Wat zei  sluwe Teeven? “Omdat er aangifte is gedaan bij de rechter kan ik er geen enkele mededeling over doen. Maar wij hebben de zaak onderzocht, en ik blijf erbij dat er niets aan de hand is”.

Nederland 2013.

 

 

 

 

 

9 gedachten over “Reactie Elcke Bonsen op Teevens ‘er is niets gebeurd’”

 1. @1:

  Zou dit volk alert zijn gebeurde er misschien iets. Maar het boeit maar weinigen.

  Net als jouw mededeling dat pensioenfondsen ABP en PGGM beleggen in G4S ( links volgen), niemand eist dat ze daarmee stoppen. Met andere woorden: Mensen betalen hun eigen onderdrukkers.

 2. Nadat Edith vakkundig de marktwerking in de zorg heeft geregeld, mag vetklep Teeven dat doen voor het gevangeniswezen.

  Mooi proefballonnetje voor G4S, met wat kinderziektes.
  Maar die schuift Fretje mooi onder het vloerkleed en daar lullen we verder niet over…..

  En de 2e kamer leest maar nog eens de mening van Juul Paradijs en telt af tot vrijdag…

 3. Nederland heeft recentelijk bewezen niet in staat te zijn om de mensen rechten gelijkwaardig te kunnen verdedigen in eigen land, dit wordt gedaan alleen in het buitenland als het op iemand anders zijn rekening is.

  Daarom is het de zaak om dit geval zo spoedig mogelijk bij Amnesty International aan te kaarten, wan de laatste en andere niet overheidsorganisatie zijn degene die in deze situatie het toezien op de mensenrechten in het geval van Bah kunnen waarborgen.

  “…ik blijf erbij dat er niets aan de hand is”.

  Dit zou als biecht beschouwd moeten worden dat er intern(geheim dus) besloten is dat dit zou de werkwijze (geval Bah) in het algemeen met klokkenluiders/buitenlanders moeten zijn.

  Dan klopt die uitspraak wel voor 100%.
  Staatspolitiek.

  O.A. zou dit ook als de volgende aanmelding voor de Gonzalves Prijs beschouwd kunnen worden.

 4. @3
  Ik wanhoop ook regelmatig. maar zolang ze er zitten, en zeggen ons te vertegenwoordigen, zal ik ze blijven aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

 5. Pingback: Vreemdelingendetentie: Nederland negeert zoals gebruikelijk nog steeds Europese Hof | Krapuul

Reacties zijn gesloten.