Detentiecentrum Rotterdam: tiener Yasir in isoleercel wegens huilen

Ik zou graag eens willen weten wanneer het nu eindelijk genoeg is, wanneer die kapo’s van de diverse detentiecentra zo ver gaan dat er eindelijk eens één van die nitwits in het parlement van zijn of haar vette, overbetaalde, 7000 euro netto per maand betaalde reet komt en vrágen stelt over de wantoestanden die heersen in detentiecentra voor volslagen onschuldige mensen – het idee alléén al! – in onze zogenaamde rechtsstaat:

Yasir, de Afghaanse tiener in detentiecentrum Rotterdam die maandag 3 juni met deportatie wordt bedreigd, is nu óók nog in de isoleercel gegooid. Waarom? Niet omdat hij een gevaar is voor zichzelf of anderen, niet omdat hij zich misdragen heeft, niet omdat hij er ‘zelf om verzocht heeft’ of één van die andere redenen die het ministerie opgeeft om mensen in een isoleercel te plaatsen.

Maar omdat hij zoveel huilt, heeft de bewaking tegen hem gezegd. En oja, zeiden ze, hij mag ook geen contact meer hebben met de werkgroep Deportatieverzet of de mensen van Occupy Rotterdam die de lawaaidemonstraties organiseren. (Deportatieverzet)

Wanneer wordt Überkapo Teeven eindelijk eens de wacht aangezegd? Hoe lang laten we die nog wegkomen met zijn formalistische suflulstrategie? Dit KAN gewoon niet! Doe in godsnaam voor het eerst eens iets van enige substantie in die achterlijke Tweede Kamer! Doe iets nuttigs, in plaats van – ik noem maar eens iets – het over het immens belangrijke onderwerp van niet helemaal eerlijk gespeelde partijtjes voetbal te hebben (17:40 h).

Elke parlementariër die hier niets aan doet is medeverantwoordelijk voor de volgende dode die gaat vallen in een van deze centra. Want dat gaat gegarandeerd gebeuren op deze manier.

9 gedachten over “Detentiecentrum Rotterdam: tiener Yasir in isoleercel wegens huilen”

 1. Daar heb je dat walgfiguur weer.
  Overigens verwacht ik van de tweede kamer niets meer op het gebied van vluchtelingen.
  Dat zou duiden op menselijkheid, en daar wil in deze tijd geen kamerlid van beschuldigd worden.
  Ze buigen allemaal hun nekjes voor NSB ers en vreemdelingenhaters.

 2. Nogmaals Amnesty international zou de vragenstuk van minderjarigen in de isolatiecel aan de Premier der Nederlanden moeten stellen.

  Anders een brief naar Koningin Maxima over dit specifiek minderjarig geval zou ook een mogelijkheid zijn?

 3. “Elke parlementariër die hier niets aan doet is medeverantwoordelijk voor de volgende dode die gaat vallen in een van deze centra. Want dat gaat gegarandeerd gebeuren op deze manier”
  Helemaal mee eens. Geldt trouwens ook voor elke Nederlandse burger die zijn kop in het zand steekt, de andere kant op kijkt of anderszins een excuus voor zich zelf heeft zich niet te interesseren voor deze misdaden tegen de menselijkheid.
  ‘Wir haben es nicht gewuesst’ gaat niet op en er komt een dag des oordeels…niet alleen voor Schreibtischmörder Teeven wat mij betreft.

 4. EDIT REDACTIE: WIJ HEBBEN INDERDAAD ONLANGS AMNESTIE AFGEKONDIGD IN DE REACTIEPANELEN MAAR DIE GELDT MET TERUGWERKENDE KRACHT NIET VOOR DEZE RABIATE STALKENDE LASTERTROL.

 5. @8 Die lui van dat detentiecentrum moeten dan gewoon maar eens openheid van zaken geven, maar die houden alles potdicht. Blijkbaar hebben ze iets te verbergen.

Reacties zijn gesloten.