Humaan asielbeleid IND houdt kinderen asielzoekers structureel buiten de deur

Uit angst voor een tsunami van frauderende zwarte en/of islamitische horden die ons prachtige kutlandje aan zee wel eens over zouden kunnen nemen, blijkt dat de IND kinderrechten met betrekking tot het toelaten van kinderen van asielzoekers jarenlang met voeten getreden heeft.

Deze conclusie trekt kinderombudsman Marc Dullaert na een jaar van onderzoek naar deze toestanden. Althans dat die regels met voeten getreden worden. Dat van die angst voor zwarte horden is een conclusie die ik na het observeren van Nederland sinds Fortuyn door zorgvuldige analyse meen te kunnen trekken.

Geheel in de geest van het humane asielbeleid zoals dat achtereenvolgens door Albayrak (jawel), Leers en Teeven is neergezet worden kinderen die hun ouders achterna willen reizen (ouders die asiel hebben gekregen omdat hun land te gevaarlijk is) aan wel 150 tot 200 vragen tellende kruisverhoren onderworpen waar vrijwel geen enkel kind door kan komen, of het nu de waarheid probeert te vertellen of niet.

Het lijkt erop dat de IND op volstrekt humane wijze er bij voorbaat  al van uitgaan dat het kind in kwestie de zaak probeert te belazeren.

Zoals te verwachten ontkent Teeven alles en vindt hij dat hij helemaal fantastisch bezig is. Dullaert heeft zijn rapport naar de Tweede Kamer gestuurd en vindt dat alle aanvragen sinds 2008 overgedaan moeten worden. Ik zeg, naar de Kamer maar weer met Teeven en laat hem zweten. Het wordt tijd dat er eens een einde komt aan de publieke carrière van dit figuur.

6 gedachten over “Humaan asielbeleid IND houdt kinderen asielzoekers structureel buiten de deur”

 1. Met Dullaert eens – alle aanvragen sinds 2008 moeten overgedaan worden.

  Amnesty zou ook een woord hierop kunnen zeggen.

 2. “Dullaert: ‘Kinderen krijgen vragen als: wat voor kleren had je vader aan toe hij vluchtte? Wat was de kleur van de deur van het huis van je buurman? Een meisje van veertien werd gevraagd: ‘Vertel eens, hoe ging je moeder dood?’ Ook kreeg ze vragen over hoe ze was verkracht. Sommige kinderen moesten een plattegrond van hun huis tekenen, een westers concept dat Afrikaanse kinderen niet kennen.’ De focus van de ‘hoormedewerker’ ligt op de tegenstrijdigheden in de verklaringen van de kinderen, niet op de overeenkomsten met de verhalen van de ouders.”
  Let op de laatste zin. We hebben het hier over KINDEREN, getraumatiseerd of niet. Je zou toch godverdomme hopen, dat dit soort ‘hoormedewerkers’ (en Teeven!) NOOIT van hun leven meer met kinderen te maken krijgen. Zijn ze zelf ouder? Arme kinderen …

 3. @2, Ik ben het helemaal met je eens. In fiet maakt Schreibtischmörder Teeven zich met zijn IND-SS”ers schuldig aan kindermisbruik: door getraumaitseerde kinderen in een richting te sturen en te manipuleren zodat ze onvermijdelijk inconsistent worden krijgt men een excuus om een asielaanvraag af te wijzen en de grens weer een beetje dichter te maken.
  Ondertussen bereid excuusallochtoon Sander Terpmuis een motie voor die ‘onze zeer gemotiveerde kamerleden ‘kunnen indienen met het vriendelijke verzoek aan de Schreibtischmörder van dienst of het, als het die IND-SS’ers uitkomt en het niet te lastig voor ze is, een heel klein ietsiepietsie humaner kan door het aantal vragen terug tebrengen van 200 naar 197. Maar alleen als het niet te lastig is en het niet tot gevolg heeft dat ‘we’ strakls overstroomd worden met hordes van die ‘gelukzoekeers.’

 4. Precies. “Gelukzoekers” van 17 jaar en jonger.
  Overigens zijn kinderen in het algemeen makkelijk tot tegenstrijdige uitspraken te verleiden, ook zonder manipulatie of trauma. Dat kan iedere onderwijzer, kinderpsycholoog of -hulpverlener en iedere ouder bevestigen. Ik vermoed, dat deze ‘hoormedewerkers’ op hun kinderloosheid zijn geselecteerd.

 5. @4, “Ik vermoed, dat deze ‘hoormedewerkers’ op hun kinderloosheid zijn geselecteerd.” Ja, en op het bij hen ontbreken van ook maar een greintje beschaving en derhalve empathie…
  In 1944 stonden dit soort types de deportatie- treinen op te wachten…

 6. Internationale verdragen, met name inzake mensenrechten en kinderrechten, worden door Nederland als niet ter zake doende terzijde geschoven. Dat is een technisch argument, maar focus daarop geeft de grootste kans op een humaner asielbeleid.

Reacties zijn gesloten.