Geniaal plan Stef Blok (VVD) om ook laatste paupers van leuke plekjes te verdrijven

Alles was overwonnen door het Marktdenken. Alles? Nee, één klein segmentje wist zich daartegen te verzetten. Een onderdeel van een segmentje, namelijk de lokatie van huurwoningen. Deze bleek namelijk niet verdisconteerd in het woningwaarderingsstelsel. Maar Daar gaat Stef Blok verandering in brengen, teneinde werkelijk de allerlaatste armoedzaaiers uit willekeurig welke ook maar enigszins aantrekkelijke plekken van steden te verdrijven naar zelfmoordneigingenopwekkende flatgebouwen in de buitenwijken.

“Premier Mark Rutte verwacht dat de huizenmarkt door de maatregel beter gaat functioneren”. Prachtig nietwaar, want daar gaat het immers om, De Markt.

En zo leefden zij die vooralsnog meenden een relatief goedbetaald en dus nuttig lid van de samenleving te zijn nog lang en gelukkig onder elkaar, zonder last te hebben van allerlei stinkende paupers met ongewassen haar en slechte gebitten, of andere onder-modalen.

5 gedachten over “Geniaal plan Stef Blok (VVD) om ook laatste paupers van leuke plekjes te verdrijven”

 1. Een oude column past hierbij, geschreven op 1 feb. 2013.

  Wiebes’ utopie

  ‘1984’ van George Orwell, ‘Heerlijke nieuwe wereld’ van Aldous Huxley en ‘Fahrenheit 451’ van Ray Bradbury zijn wereldberoemde toekomstvisies. “Voor een boek is het misschien nog iets te vroeg, maar een lezing zet al een behoorlijke stap op weg,” heeft wethouder Eric Wiebes wellicht gedacht. Zonder schroom heeft hij zijn utopie voor Amsterdam gepresenteerd in De Balie. Op weg naar eeuwige roem.

  Wiebes ziet een stad voor zich die concurreert met wereldmetropolen, met Londen, Parijs, New York en Singapore. Maar voor stevige concurrentie zijn een speciaal soort mensen nodig, ‘keien’ in de woorden van onze wethouder. Hij weet raad: “Om slimme, innovatieve en ondernemende mensen aan te trekken en vast te houden, moet Amsterdam zijn sociale woningsector halveren, zodat de hoofdstad meer huisvesting kan bieden aan talenten van buiten, en die zorgen weer voor meer welvaart voor alle inwoners.”

  Ongetwijfeld heeft de VVD-politicus inspiratie opgedaan in Het Gooi. Een regio die een groot aantal keien herbergt. De dynamiek en creativiteit spat er daar dan ook vanaf. De succesvolle tv-serie ‘Gooische Vrouwen’ mag daarbij wel als voorbeeld bij uitstek van de creatieve explosie worden gekenmerkt.

  De uitdaging in Amsterdam is dat de woningen er nu helaas voor twee derde verboden gebied zijn voor mensen die groei en dynamiek naar onze stad willen brengen. Dat kent sociale woningbouw. De meeste bewoners zijn niet zo briljant als bijvoorbeeld een Eric Wiebes zelf. Daardoor zal de stad als geheel de boot missen. Dat mag niet gebeuren. Geen gezeur, de domme, saaie mensen die nu nog in de stad wonen, kunnen makkelijk verhuizen naar jarenzestigflats met betonrot in provinciesteden. Wiebes kan het niet vaak genoeg aan het plebs uitleggen.

 2. VVD…… Je zal het maar hebben.

  Ik snap werkelijk niet….. Ik vat het gewoon niet…. Huh!? ….. Dat Jan met de pet hierop heeft gestemd. Beul (VVD)…. Toemaar hak mijn hoofd er maar af…

 3. @4 Arnold,

  Ik beken schuld. Het was waarschijnlijk een te mooie alinea die zich in mijn hoofd had gegrift.

Reacties zijn gesloten.