Jorritsma wil tuigdorpen in Almere

Ze noemt ze zelf sjiekerig ASO-wijken. Naar de rand van de stad met die tokkies. Weg ermee. Vreemd dat “keurig” Nederland zichzelf nooit ziet als tuig hè? Bekijk het filmpje in de link hoe verschrikkelijk het allemaal is, ze zegt het zelf. Met deuren slaan enzo, het moet niet gekker worden.

Dat er mensen sterven en honger hebben door het vuile gore kapitalisme en de hoeders ervan dat zien we voor het gemak maar even niet hè Jorritsma (VVD). Daar heb ik namelijk heel veel last van. Toch roep ik niet op om jullie te verwijderen uit de samenleving. Maar soms vind ik het wel even genoeg. Het tuig mag best eens een toontje lager gaan zingen.

Zie ook deze reactie onder het artikel:

Wilders kreeg zowat heel fatsoenlijk Nederland over zich heen toen hij zg tuigdorpen wilde introduceren. Gaat Jorritsma PVV-trekjes vertonen?

11 gedachten over “Jorritsma wil tuigdorpen in Almere”

 1. Kwestie van tijd en dan wordt dan andere Wilders-gerdrocht, het de Marokkanen in de knieën ook ingevoerd….
  Zo rolt zogenaamd fatsoenlijk Nederland: eerst heel hard schande roepen en dan toch de fascistische ideeën invoeren van die club…

 2. Nederland heeft de afgelopen 120 jaar al een aantal keer met dit soort kampen geëxperimenteerd. Diverse totalitaire regimes hebben dat nog uitgebreider gedaan gedurende de 20e eeuw. Je zou niet zeggen dat de VVD door een geschiedenisleraar geleid wordt want aan historisch besef ontbreekt het daar compleet.

 3. Er is een verschil tussen mensen die Wilders in aanmerking wil laten komen voor de tuigdorpen en de extreme overlastgevers.

  In tuigdorpen zouden recidivisten komen, mensen die herhaaldelijk strafbare feiten plegen. Daarbij valt te denken aan inbraken, vandalisme, geweldpleging en dat soort zaken. Kortom zaken waar iedereen in een zekere mate last van heeft.

  Extreme overlastgevers zijn mensen die op zich geen ernstige strafbare feiten plegen, maar door de frequentie en de soort last de nabije omgeving terroriseren. Daarbij gaat het heel wat verder dan met deuren slaan. Menigeen zal het fenomeen van de junkie/dealer kennen. Iemand die in een pand de rest van de bewoners ernstig tot overlast is. Die voortdurend allerlei mensen over de vloer krijgt, waarbij er regelmatig vechtpartijen plaatsvinden. Die in zijn roes niet meer weet wat hij doet. Regelmatig vergeet de waterkraan dicht te draaien met overstromingen tot gevolg. De deur intrapt van het pand omdat hij niet weet waar hij de sleutel heeft gelaten. Van tijd tot tijd brand veroorzaakt omdat hij weer eens in onrealistische werelden vertoeft.

  Voor de eerste categorie denk ik dat de problemen aangepakt moeten worden middels de bestaande strafinstrumenten. Maar voor de overlast van de tweede categorie is het juridisch systeem niet ingericht. Op zich is een deur intrappen of brand stichten in je eigen huis geen reden voor detentie. Voor deze gevallen lijken me ASO-wijken een optie.

 4. @3 “Op zich is een deur intrappen of brand stichten in je eigen huis geen reden voor detentie. ” Maar wel voor gedwongen opname en huisuitzetting.
  Ik heb als woonbegeleider gewerkt met extreme overlastgevers. Ik weet wat voor een terreur dat kan geven voor de buren. Gedragsverandering is vaak moeilijk. Ik vraag mij af of speciale wijken een oplossing bieden. Dat heeft men vroeger ook geprobeerd. Iedere Amsterdammer boven de 35 kent de A-dorpen wel. In plaats van 1 buurman/vrouw werden naastgelegen wijken door een hele buurt geterroriseerd.

 5. @4 Ina,

  Huisuitzetting is slechts verplaatsing van de problemen: of naar een andere woning of naar een zwervend bestaan.

  Hier is een verhaal over de geschiedenis van de pogingen om de problematiek aan te pakken: Van Asterdorp tot Skaeve Huse.

  Niet te veel opvoedkundige illusies en niet de allergoedkoopste woningen zijn nodig om met de problematiek te dealen, denk ik.

 6. Ik ken het ik ben opgegroeid in Slotermeer en Geuzenveld in wijkjes die naast de A-dorpen lagen en heb dus bij HVO/Querido gewerkt. De kleinschaligheid kan werken. Maar een hele wijk nee, dat is geen oplossing.

 7. Iedereen is tegen tuigdorpen, maar ze zouden ze niet graag als buren willen hebben. Hoe hypocriet!
  Wie een betere oplossing weet, mag het zeggen.

 8. @7:

  Nou, een voorstel dan. De rijken een jaar in de rijtjeshuizen en gehorige flats, en de anderen in leuke ruime villa’s met voldoende afstand onderling.

  Wat denk je dat er zal gebeuren?

 9. Tsja, dit soort oplossingen wordt in villawijken niet echt verwelkomt , denk ik zomaar…..

 10. Het kapitalisme de schuld geven is wel heel goedkoop. Dankzij het kapitalisme worden jullie uitkeringen en toeslagen gefinancierd.

  Asowijken zijn nog te goed. Gewoon op straat gooien dat volk, en als ze daar overlast veroorzaken in de gevangenis waar ze voor hun verblijf moeten werken.

  @8: Niets. De flats en rijtjeshuizen zullen er keurig bij liggen, de villa’s zullen compleet uitgewoond worden.

  EDIT REDACTIE: PERMABAN WEGENS OVERTREDING HUISREGEL L.

 11. @ 10 Aso buurten zijn bedoeld voor jouw soort ubermensen die denken dat ze beter zijn dan een ander en zich daarnaar misdragen.

  Je bent net zo erg als de gemiddelde relifanaat die zijn ook extreem rechts. En dat zijn vaak allemaal zelf bijstandstrekkers.

Reacties zijn gesloten.