Fred Teeven voert illegalenquotum gewoon weer in

Nadat staatssecretaris Fred Teeven (VVD) mocht aanblijven ondanks het ernstig disfunctioneren van diensten onder zijn verantwoordelijkheid met een dode (Alexander Dolmatov) als gevolg, en hij de PvdA chanteerde om hem en bloc te steunen, gaf hij met hangen en wurgen dan wel akkoord om te proberen een ruimhartiger, humaner asielbeleid te voeren, en zou er ook niet vastgehouden worden aan een quotum bij het oppakken van illegalen.

Gisteren bleek echter dat er geen enkele ruimhartigheid wordt gehanteerd bij het toepassen van regels op hier gewortelde kinderen, en vandaag blijkt dat hij ook weer fris en fruitig verder gaat met zijn illegalenquotum.

Ik ben benieuwd welk argument de PvdA nu weer gaat opvoeren om ook hier mee akkoord te kunnen gaan, zoals ze dat gisteren al deden wat betreft die 300 kinderen die hier in Nederland geboren en opgegroeid zijn die uitgezet gaan worden. Verkiezingen zouden immers politieke zelfmoord zijn voor de PvdA. Maar het zal slechts uitstel van executie blijken te zijn, de PvdA is allang en onherstelbaar dezelfde weg als het CDA ingeslagen met het inleveren van willekeurig welk ideaal dan ook aan de neo-liberale macht.

En zo kan dit opportunistisch, populistisch sujet met sterk anti-democratische neigingen al jaren zijn gang gaan.

1 gedachte over “Fred Teeven voert illegalenquotum gewoon weer in”

  1. ” ‘Illegalenquotum’ niet afgeschaft “:

    Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) houdt vast aan de doelstelling om jaarlijks 4000 illegalen op te pakken. Dat zei hij vanmiddag in de Tweede Kamer.
    Een Kamermeerderheid van VVD en PvdA steunt de doelstelling van de staatssecretaris.

    Naar de 0 zetels met die PvdA. En de rest ook. Gaan wij van Krapuul daar wel zitten.

Reacties zijn gesloten.