Marokkanenprobleembenoemers opgelet!

“Ik heb niks tegen Marokkanen maar het probleem moet natuurlijk wel benoemd worden”. Hoe vaak heeft u dat niet gehoord? We hebben zelfs een heel debat gehad over Het Marokkanenprobleem. En Antillianen moeten het liefst ook maar geweerd worden want daar is ook alleen maar gedonder mee, vindt de VVD al sinds Bolkestein in de jaren negentig.

Dit is wat het gezonde rechtse verstand zegt en al die politiek correcte linkse zweverds moeten nu eindelijk eens hun bek houden en de harde feiten accepteren, nietwaar?

Behalve dan dat de feiten politiek correct zwevend links wel degelijk gelijk lijken te geven volgens een onderzoek met betrekking tot de ontwikkeling van de criminaliteit van allochtone en autochtone jongeren in Rotterdam tussen 12 en 18 jaar:

Van huis uit Nederlandse jongeren zijn soms iets minder crimineel dan hun Marokkaanse of Antilliaanse leeftijdsgenoten (met 12 en 14 jaar, volgens politiegegevens), soms even crimineel (18 jaar, politiegegevens) en soms crimineler (14 en 18 jaar, enquêtegegevens), zo blijkt uit het onderzoek. Omdat deze verschillen klein en variabel zijn, voegt kennis over de herkomst van de jongeren nauwelijks iets toe aan een voorspelling van hun criminele gedrag. (Politie en Wetenschap)

Voor het al dan niet crimineel gedrag van een jongere blijkt vooral bepalend te zijn in welk netwerk hij of zij terecht komt, niet de etnische afkomst, de ouders of zelfs de persoonlijke opvattingen.

En is dit onderzoek dan misschien gedaan door een stel groene thee drinkende, veganistische, wereldvreemde zweefteven? Nee, dit onderzoek is door Bureau Driessen voor sociaal wetenschappelijk onderzoek gedaan in opdracht van Programma Politie & Wetenschap.

Uitermate nuttig om te lezen dit onderzoek, voor al die probleembenoemers, maar ook voor anderen als ze aan de borreltafel weer eens met zo’n exemplaar in discussie verzeild raken.

21 gedachten over “Marokkanenprobleembenoemers opgelet!”

 1. Gelul! Linkse hobby dat onderzoek! En Opsporing Verzocht dan hè??!!

 2. “De invloed van de ouders op crimineel gedrag is in deze leeftijdsgroep (12 – 18 jaar) betrekkelijk gering. Zo heeft de opvoeding die de ouders aan een twaalfjarig kind geven, geen aantoonbare invloed op het criminele gedrag van de adolescent van 18 jaar. In de moderne maatschappij is de rol van de ouders kennelijk vrij snel uitgespeeld.”
  De fabeltjes over de slechte opvoeding bij “allochtonen” kan dus ook bij het grofvuil.

 3. Vroeger was opsporing verzocht een programma om zware criminaliteit te helpen op lossen.
  Nu is het een zeer goedkoop sbs programma om tokkies naar te laten kijken als dinsdagavond vulling.

 4. Nijmegen

  NEC aanhanger? Nieuws nog gelezen vandaag? Iets over burgemeester, Voorst en gewelddadige NEC aanhangers? Gewelddadigheden, rechtse hobby! Janken en je niet aan de feiten willen houden is typisch rechts!

 5. De vaak flutonderwerpen zoals pinpas diefstal of andere dingen kunnen de politiediensten vast wel zonder een nationaal duur uitzend live programma oplossen.

  Maarja volksvermaak he?

 6. Terugzoekend op Nijmegen’s eerdere reacties denk ik dat-ie het satirisch bedoelt 🙂

 7. Je zou ze de kost niet geven die oprecht denken dat dat ‘opsporing verzocht’ niet manipuleert….
  Racisme als entertainment.

 8. Ik ben bang dat het de gemiddelde PVV-tokkie niets uitmaakt. Die gelooft Geert, ook al groeit zijn neus een meter lang en verschijnen er tien zwarte kruizen op zijn voorhoofd. En als Geert zegt dat zo’n onderzoek het werk is van extreemlinkse vriendjes van Volkert van der G. dan gelooft den tokkie dat onvoorwaardelijk.
  Je ziet ook dat het geen klap uitmaakt met wie Wilders in zee gaat. Als Adolf Hitler nog had geleefd en Geert had gezegd dat ie hem goed in de ogen had gekeken en dat die Hitler een beste kerel was, dan had het tokkievolk het ook geloofd.

 9. Het gaat niet erom of ze geert geloven..in hart en nieren zijn ze racistisch,en haten ze hoe dan ook buitenlanders.
  Zonder geert met geert goed of slecht..ze zijn van nature racisten.

  De haat en afgunst jegens buitenlanders is hun drive,daarom hebben dat soort tokkies maling aan welke opinie dan ook.
  In de leukste straten netste buurten waar geen overlast is,hebben de geert kiezers zowiezo een hekel aan buitenlanders.

  Dat innerlijke gevoel van haat zit in het bloed.ze zullen elk programma,politicus,beweging omarmen die buitenlanders schoffeert.ze willen zo graag zien dat allochtonen gepest worden middels dit soort progammas of politieke excessen dat ze glunderen en innerlijk genieten van elk verraad of pesterij die ze maar kunnen veroorzaken tegen allochtonen.

  Als ze fouileeracties op straat of politieeenheden autos zien controleren,krijgen ze vaak terstond een orgasme.
  Dus die diepgewortelde vanzelfsprekende haat tegen allochtonen is hun levensdoel.
  Ze genieten van allochtonen die opgepakt worden,van pikorde in fouilleeracties,van opsporing verzocht,buren veraden,M opbellen voor willkeurige buitenlandse buren,dat misplaatste hooghartige gevoel van autochtoon zijn en de baas willen spelen,en allochtonen willen pesten zit generaties vast.

 10. @Natte Neel: laat ik het dan zo zeggen: Wilders geeft dit soort types een excuus, net zoals Fortuyn dat voor hem deed. Blijkbaar hebben deze tokkies een excuuspoliticus nodig die ze vertelt dat het prima is om racistisch te zijn. Of dat nou Pim, Rita of Geert is (opvallend dat dit soort gajes heel vaak bij de voornaam genoemd wordt in de pers; niemand heeft het toch over Bram, Alexander of Marianne) maakt niet uit. We bedoelen hetzelfde, denk ik.

 11. Kijk dat dit soort vandalen dit als thuishobby hebben kan je niks aan doen,maar dat gemeenten,politie,wijksurvelanten dit soort tuig bedienen van genot,de politie,gemeenten en overheid hoort neutraal op te treden.en niet voor racistentuig burgers te pesten.daarom is het zeer ongewenst wanneer haatpolitici en ambtenaren een stad willen besturen,zie leefbaar rotterdam..
  Hun drive..hun gedachtengoed..en dan de regels mogen bepalen?? Erg bedenkelijk

 12. Het toont ook meteen mooi aan dat het etnisch registreren, de hobby die schedelmeter Asscher van Stuckart en Heydrich in dank heeft overgenomen, helemaal nergens op slaat. Het is gewoon misdadig en volstrekt zinloos.
  Maar wat Jan zegt: het zal de meeste tokkies in dit land worst zijn. Immers, feiten doen het niet zo leuk in de kroeg waar je kan brullen ‘minder, minder, minder.’

 13. Heb ik in mijn reacties al die jaren telkens weer het probleem proberen te omschrijven en kijk nu hoe helder @natte neel en @Jan Zwaaneveld het hier hebben samengevat.

  Mijn dank.

  Beide hebben krachtig de beste omschrijving van sociaal-politiek en tevens maatschappelijk probleem van Nederland in deze reacties gegeven.

 14. Dit moet als folder uitgeprint aan de Tweede Kamer salaristrekkers uitgedeeld worden.

 15. Marokkaanse straatboefjes, ze bestaan en je wil er geen gelazer mee hebben. Met een beetje geluk hoeft dat ook helemaal niet. Maar het zijn geen corrupte bankiers. Wat die aanrichten, daar hebben we onherroepelijk allemaal mee te maken. (kwestie van benoemen!)

 16. Anselm,
  Zon racist ziet liever zes corrupte bankiers in de straat dan allochtonen.
  Als je hekel hebt aan allochtonen dan interesseert je niet of zij goed of slecht zijn of aardig of net jouw leven gered hebben,je blijft hen haten en uit het land willen hebben.zo zit een racist in elkaar.al praat een allochtoon zeer bekakt nederlands,is hij directeur,is hij hoffelijk beleefd naar een autochtone vrouw in een straat die racist is..zal zij toch!!! Blijven zeggen dat ze eruit moeten.
  Daarom is racisme en allochtonenhaat een probleem.
  Racisten zullen alles wat een allochtoon doet nooit objectief bekijken,elk misstapje zullen ze groot uitmeten,een propje op de grond gegooid door een allochtoon,zal de racist uitten als…de boel verpaupert ze vernielen allles enzovoort,dat zag je vroeger niet enzzzz.
  Daarom is het van belang dat gemeenten en politiek deze valse uit haat gestuwde uittingen en zogenaamde onderbuikgevoelens bestrijd.en niet steund of serieus neemt.
  Vaak zie je dat een racistische buur die door een allochtoon wordt begroet gewoon uit haat minzaam iets terug groet,en de volgende keer gewoon net doet als hij of zij het niet hoort.
  De haat en afgunst van racistische kiezers moet men niet steunen,maar ontmoedigen want men moet toch hoe dan ook samenleven in een maatschappij,en hoe graag de racist de allochtoon het land uit wil hebben zal dit hoop gevoel ernaar geblust moeten worden,dit soort wensen is verwerpelijk en onmenselijk.

  Daarom is het van belang dat er altijd tegengeluid moet zijn en scherpe oplettendheid in de samenleving om deze excesieve haat altijd op te merken en zodanig te bestrijden.in een weldenkend welvarend land hoort psychopatisch persoonlijk gedrag niet getollereerd te worden,ook niet door bewegingen en politici die vanuit die hoek de regering in komen of gemeenteraden.

 17. Weer van dat valse gestook..
  In de dichtbij.nl rotterdam staat een bericht dat een roterdamse crooswijker verhuizen moet door turkse vereniging die onder de man zijn flat is gevestigd.

  Wat een vieze valse reacties eronder,en er is wel door een oplettende lezer een link naar de NIDA rotterdam website met hoe en WAAROM de man wilde verhuizen al voor de vereniging er kwam.

  En dan te lezen dat ene r.Sorensen ook reageert met de bekende leefbaar gedachtegoed is weer walgelijk.

 18. @ Nijmegen. Tjah meten is weten, wetenschap, onderzoeken, WETEN. Niet des rechts. Liever gewauwel aanhoren van een Rutte, Wilders of andere dom rechtse leugens.

  Kijk maar fijn voetjebal en topgear of SBS6 belspelletjes. Nog genoten van je door links bevochten stemrecht en WWB uitkering ?

  Precies. Vervelend he feiten!.

 19. Leon, lees de eerdere reactie van Laurent eens voor je begint te blazen. Er is een afkorting voor: YHBT (met succes, overigens)

 20. Dan kwam het slecht over het voetlicht. Als het is wat Laurent zegt dan neem ik mijn woorden terug.

  Moet je eens lezen wat ik vond op het internet. En dan weet ik weer een beetje meer over hoe slecht het gesteld is met het onderwijs in Amerika en waarom ze veelal zo een verwrongen wereldbeeld hebben. Iets te veel basketball college en iets te weinig algemene kennis.

  Was Russia on our side during World War 2?

  I was playing Call of Duty World at War and there’s missions where the Russians fight against the Germans… I thought, “wasn’t Joseph Stalin the Russian leader during WW2 and on Hitler’s side (aka a bad guy)?” Please no rude comments, I am a senior in high school and I was never really taught WW2 history the previous years. Thank you.

  Niet dat Stalin een lieve man was maar toch. Hoe eenzijdig is dat onderwijs in met name Amerika dat iemand die Senior High School doet zo een vraag kan stellen. En is het een school in de zuidelijk staten. Waar onder andere evolutie theorie zelfs verboden is hier en daar.

  Ik vraag me ook af wat ze daar leren over de Natives. Zo zie je maar weer dat slecht onderwijs of kennis hebben van geschiedenis gevaarlijk is voor de vorming van een mening nu en later.

  High school[1] is de laatste stap van het wettelijk verplichte onderwijs in de Verenigde Staten. Over het algemeen omvat een high school vier leerjaren en zijn kinderen veertien jaar oud als ze naar high school gaan. Het behalen van het high school-diploma is meestal een vereiste om door te gaan naar een !!!!!college of universiteit!!!!!.

  Scholieren in het eerste high school-jaar worden freshmen genoemd, het jaar daarop sophomores, vervolgens juniors en in de hoogste klas seniors. Aan het eind van het laatste jaar wordt het behalen van het high school-diploma gevierd met de senior prom, een groot bal waar de scholieren voor het laatst bijeen zijn voor ze ieder hun eigen weg gaan.

  !!!!!Sport is erg belangrijk op high schools. De meeste scholen hebben schoolteams die competities spelen tegen teams van andere high schools.!!!!!

  In Nazi Duitsland was sport ook het belangrijkste element op school (militaire training en competitie element).

Reacties zijn gesloten.