Fred Teeven blijft erbij: duizenden kreperende Syriërs niet zijn verantwoordelijkheid

U kent het wel, dat gevoel van machteloosheid als je alle ellende op televisie ziet, en wat kun je  eraan doen? Zo’n hopeloze oorlog oorlog in Syrië, bijvoorbeeld, die zelfs voor een oorlog hopeloos lijkt te zijn.

Er zijn echter mensen in onze maatschappij die daar beduidend meer dan gemiddeld aan kunnen doen, maar een van die mensen is nou net ongelukkigerwijs Fred Teeven, en die wíl daar niets aan doen. Die staat naar iets wat een oud-Hollandsche traditie begint te worden, zoals in de jaren dertig met de Duitse joden, zijn hand bij de grens op te houden tegen duizenden in doodsnood verkerende vluchtelingen. ‘Kan niet, mag niet, geen plaats, te duur, oplossen in eigen regio’ en meer van dat procedureel comagelul waar we deze staatssecretaris van kennen.

Een land als Duitsland vangt 10.000 vluchtelingen op, en wij slechts 250, terwijl we toch maar 5x zo weinig inwoners hebben en niet 40x. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNHCR, heeft Nederland dan ook opgeroepen meer vluchtelingen op te vangen, maar die weet blijkbaar nog niet dat Fred Teeven altijd ALLES beter weet en NOOIT iets toegeeft, ook al kost dat duizenden het leven.

2 gedachten over “Fred Teeven blijft erbij: duizenden kreperende Syriërs niet zijn verantwoordelijkheid”

  1. “oplossen in eigen regio”

    Alsof het daar zo vlekkeloos verloopt. Mensenhandel; gedwongen prostitutie, mishandeling en corruptie, om er bijvoorbeeld “even” een aantal uit te lichten. Dit zijn niet de factoren die bijdragen aan gepaste opvang in eender welke regio.

    Teeven is zeker niet geschikt voor zijn functie. Iets wat al langer bekend is.

  2. Dit beleid bewijst overigens het ongelijk van de Eurabia idioten. De grenzen staan toch maximaal open voor Arabische immigraten omdat we anders geen olie krijgen? #ohWacht

Reacties zijn gesloten.