Tsunami van moslims? Christenen zal je bedoelen!

immigranten naar geloofVan de eerste generatie immigranten in ons land in de periode 1996 t/m 2014 is hoogstwaarschijnlijk minstens de helft christen en hooguit een kwart moslim, indien de geloofsovertuiging van immigranten hetzelfde eruit zou zien als van hun herkomstland.
Dat blijkt uit een koppeling van de bestanden van het CBS en het Amerikaanse onderzoeksinstituut PEW. En het verschil wordt de laatste jaren alleen maar groter.

Politici en journalisten hebben het alleen over de immigratie. De emigratie wordt – al dan niet expres – vergeten. Als men het al over immigratie heeft dan denkt men vooral aan moslims. Dat wordt ook zo door de media en politiek gebracht. Ook van asielzoekers maakt men vaak immigranten. Dat het grootste geboorteland onder de immigranten Nederland is hoort niet tot de kennis van de gemiddelde Nederlander.

Ook dat veruit de meeste immigranten christen zijn realiseert niemand zich. Toch is niet meer dan een kwart, volgens de beste schatting, moslim. En dan heb ik nog gunstig gerekend door iedereen geboren in Nederland niet in de cijfers op te nemen. Kijken we naar de laatste negen jaar dan is het aandeel christenen nog veel groter geworden en dat van moslims kleiner. Er waren maar liefst drie keer zoveel christenimmigranten als moslims.

(lees het hele artikel bij Flip van Dyke)

2 gedachten over “Tsunami van moslims? Christenen zal je bedoelen!”

  1. Pingback: Ruim 50% immigranten is christen – Cvandaag

  2. Pingback: Prognose Immigratie t/m 2019: Christenen blijven in de Meerderheid | Krapuul

Reacties zijn gesloten.