Actievoerende thuiszorgmedewerkers vandaag en morgen gehoord

Door falend beleid, uitvoering van nieuwe regels en het gedrocht dat privatisering heet is het in de thuiszorg een puinhoop. Medewerkers komen terecht in verzet en grijpen naar alle mogelijke middelen om hun stem gehoord te krijgen.
Sommige gemeenten zijn daar niet van gediend en gaan over tot repressie.
De gemeente Aalten, u weet weel van de dwangarbeid en de louche wethouder, vindt het in dit kader nodig om heel strikt de wet te handhaven.

De zes medewerkers van de thuiszorg die vorige maand een bevel van de politie negeerden en de bezetting van het gemeentehuis in Aalten voortzetten, worden daarom vandaag en morgen gehoord door de politie.

De FNV spreekt hier schande van.

‘Het is een schande dat dit gebeurt’, laat de FNV in een verklaring weten. ‘Actievoeren doen de thuiszorgsters niet voor hun plezier. Bezetten en staken is voor hen een laatste redmiddel. Zij hebben het recht om collectief actie te voeren.’

‘Maar in plaats van de zorg goed te regelen, stuurden de burgemeesters van Aalten en Winterswijk de politie op de thuiszorgmedewerkers af. En nu worden ze dus op het politiebureau verhoord.’

(bron)

Burgers moeten immers in het gelid lopen, de pet afnemen voor burgemeester….