Kwart agenten niet inzetbaar, en wat doet de rest?

Interessant politienieuws:

Ruim een kwart van de agenten en rechercheurs is niet inzetbaar voor politiewerk. Ze zitten ziek thuis of ze zijn op cursus. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws op basis van de urenregistratie van alle 26 politiekorpsen in de eerste vier maanden van dit jaar (RTL).

Er staat nog meer spannends in, zo besteedt de politie meer tijd aan ziek zijn (11 procent) dan aan uitrukken bij 112 meldingen (9 procent). Wat resteert is mensen molesteren, boetes uitdelen, en natuurlijk, met stip op 1: wiet bestrijden (40 procent van de operationele capaciteit. Dat zeg niet ik, dat zegt Korpschef Frans Heeres van de politie Midden- en West-Brabant, ‘portefeuillehouder hennep’ binnen de Raad van Hoofdcommissarissen in dit artikel. En dat was nog vóór de invoering van de wietpas). Geen wonder dat ze nooit komen kijken bij inbraakjes en zo. Te “druk”.

Als je dus echt succesvol wil worden in dit land dan moet je crimineel worden, geen politieman die er naar je omkijkt wegens andere prioriteiten.

1 gedachte over “Kwart agenten niet inzetbaar, en wat doet de rest?”

  1. Hoe bedoeld u veiligheid .Ik kan begrijpen dat in het huidige bestel dat politie heet indien je daar werkzaam in bent er een grote kans bestaat dat je ziek kan worden .Daaris de huidige structuur mede schuldig aan .en als je dan ook nog een baas hebt die uitbraakt dat justitie op de goede weg is betreffende de nationale politie ,en dat de misdaad cijfers dalende zijn .Ja god hoort hem brommen .Nou een troost ook wij worden er ziek van .En alleen al de uitlating nemende die deze dombo deed omtrend het niet als geld maker diennende traject controle .Ja wat moet je danmet zo een baas .

Reacties zijn gesloten.