Kabinet sloopt 100.000 thuiszorgbanen

Succes is een keuze en willen is kunnen:

Het nieuwe kabinet heeft vernietigende plannen voor de thuiszorg: 100.000 thuiszorgmedewerkers en alfahulpen dreigen hun baan kwijt te raken. Een veelvoud aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken dreigt hun vertrouwde hulp te verliezen. Abvakabo FNV luidt dinsdag de noodklok, samen met 700 thuiszorgmedewerkers uit heel het land en met de Tweede Kamerleden Linda Voortman (GroenLinks) en Renske Leijten (SP) in de Jaarbeurs in Utrecht.

Politiek Den Haag moet inzien dat goede zorg voor onze ouderen belangrijk is. De komende tijd versterken thuiszorgmedewerkers hun strijd voor goede thuiszorg. Begin februari volgt een grote landelijke protestbijeenkomst van thuiszorgmedewerkers én hun cliënten. In de aanloop hiervan laten thuiszorgmedewerkers in heel het land op lokale manifestaties van zich horen. Onder meer door een landelijke petitie. Zodra er meer bekend is over de bijeenkomsten en manifestaties zal dat op deze website geplaatst worden. Houd de website strijdvoorthuiszorg.nl dus goed in de gaten (strijdvoorthuiszorg).

4 gedachten over “Kabinet sloopt 100.000 thuiszorgbanen”

  1. Dit is al enige tijd gaande eerst moesten ze salaris inleveren en meer capiciteit leveren in de zelfde tijd ,dus kortere tijd per client .Door hetgeen men nu van plan is draait het er op uit dat men inplaats van thuiszorg levert dit overlaat aan de mantelzorg ,dat kost niets,maar word dan wel begeleid door het managment van de thuiszorg ,wan die worden niet ontslagen .

  2. Wat sloopt het kabinet nu niet dan? Het lijkt zo langzamerhand een voorwaarde, dat voor een succesvol sloopwerk, de medewerking van de PvdA een eerste vereiste is. Het begon al ten tijde van Wim Kok, toen de ideologische veren werden afgeschud. Het is niet voor niets, dat Rutte beweert dat de PvdA een betrouwbare partner is om het restant van de sociale voorzieningen om zeep te helpen en de ouderen kaal te plukken, zodat zij in de toekomst te dure zorg niet meer kunnen betalen en men hun laat creperen, want succes is een keuze en wanneer je afhaakt in de ratrace, dan heb je pech gehad!

Reacties zijn gesloten.