Illegaal in Nederland? Boete van 3900 euro!

Wie illegaal in Nederland is, moet een boete kunnen krijgen van maximaal 3.900 euro. Dat wil staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie, meldt RTL Nieuws vrijdagochtend. (Volkskrant)

Nou, dat zal de schatkist nog eens gaan spekken hoor, het is immers bekend dat mensen steevast met duizenden euro’s op zak illegaal Nederland binnen proberen te komen. Wat Teeven precies in zijn lelijke achterhoofd heeft gehad bij het voorstel tot deze maatregel is me niet helemaal duidelijk. En hoe is men op dat bedrag van 3900 euro gekomen, waarom niet gewoon 4000? Ik bedoel, bij een aan te schaffen huisbioscoop wil je de indruk wekken dat het nog wel meevalt met de prijs, maar in dit geval toch juist niet, lijkt me zo.

Misschien moet het een extra afschrikkingseffect vormen voor mensen die overwegen illegaal Nederland binnen te komen. Maar hoe wanhopig moet je zijn om dat überhaupt te willen proberen? Gaat zo’n boete dat verhelpen? Of hebben we gewoon met een law-and-orderachtige afstrafmanie van Fred Teeven te maken? Alles wat niet mag en niet volgens de orde in Teevens slechts zeer beperkt empathisch denkraam is moet immers tegengegaan, ontmoedigd en afgestraft worden.

Je bent tenslotte een ultrarechts rioolbruin stuk vreten of je bent het niet.

26 gedachten over “Illegaal in Nederland? Boete van 3900 euro!”

 1. Deze wil ik graag even met jullie delen. Er wordt trouwens in dit voortreffelijke stukje satire van een jaar of 25 geleden een aardig rijtje opgesomd aan wegbereiders van Teeven met zijn afgezaagde illegalengeneuzel:
  Bolkestein (uiteraard zou ik bijna zeggen), Rottenberg…
  En het Polen-scheldpunt is ook niet helemaal origineel…
  Afijn: kijk zelf maar.
  http://www.youtube.com/watch?v=yuezlRrYlGM
  Trouwens: zou Anne Frank nou ook 3900 Euri (in de pedante kipkluifjeskliek van Teeven spreekt men over ‘Euri’ en niet ‘Euro’) van Teeven moeten hebben betalen?

 2. @3 Van Kooten & De Bie waren visionair wat dat betreft. Toen dachten we nog dat het absurde satire was.

 3. Het kan ook zo uitwerken dat je gewoon die boete krijgt, die kan je 9 dus) niet betalen, en hup daarna de gevangenis in. Dat laatste staat ook in het voorstel.

  Dan krijg je dus de situatie dat niet je “illegaal” zijn de reden is voor het feit dat je in de cel gesmeten bent, maar de oorzaak is jouw “weigering” je boete te betalen.

  En het Volk zal krijsen : volkomen terecht, WIJ moeten ook altiijd betalen, waarom ZIJ dan niet?

  Binnenkort de PVV de grootste, en we zitten volledig in een fascistische Staat, voorbereid door de VVD en de sociaal-democratische vrindjes. Kijk maar wat op het web, kan je zien wat de plannen zijn van het Rioolvolk.

 4. Het volk is al wat aan het morren , maar de stemmen zullen steeds luider gaan worden.

  De tolerantie is op bij de meesten. Steeds meer dingen moet geaccepteerd worden door onze mede Nederlanders terwijl wij steeds minder rechten krijgen .

  Een voorbeeld: Ga je naar 1 van de snelst groeide supermarkt keten van NL om een Saucijzenbroodje blijkt het met Halal vlees bereid , en nee geen keuze tussen gewoon of halal .

  Wat nog meer straks ? uit respect een kopvod dragen ? terwijl men als gasten hier in NL nul respect heeft ?

 5. @7Freyja , zo’n oer germaanse naam , zeker opgegroeid met verhalen hoe opa hielp het Jodenprobleem op te lossen ???

 6. Het zou eens goed zijn als er eens vragen in de kamer gesteld werden omtrend teevens doen en laten in de IRT affaire ,die was namelijk zeer bedenkelijk .

 7. Ja zeker bij opa op de knie geluisterd naar de verhalen, maar dan hoe hij en mijn oma onderduikers in huis haalden en zorgden dat een piloot verborgen bleef .

  @7 Freyja is een oer Noorse naam , geschiedenis niet je sterkste vak zeker ?

 8. @12: en @13:

  Ga maar weer snel onder je steen een heel lang dutje doen, liefst een jaar of tien, want je kletst alleen nog maar tegen jezelf.

 9. tegenwoordig slapen de mensen onder een dekbed en of dekens.

  maar dat zal je nog niet begrijpen als oermens uit het stenentijd perk.

  tis al heel erg knap dat je kan lezen en schrijven.
  als je opzoek gaat bij wikipedia dan kan je leren wat een dekbed en deken is.

 10. @15:

  Ja, de meeste mensen ( je schrijft het goed), wel.
  Maar trollen slapen onder stinkende stenen.

 11. Nu nog de kwaliteit van je reacties verbeteren conform de REGELS anders verdwijn je van de site met een ferme schop onder je nazi-hol.

 12. Jammer dat er ook hier een beperking ligt op het recht van vrije meningsuiting .

  Dat er wel van een andere mede schrijver op de site je familie ( die hier niks met deze site te doen hebben ) mag beledigen , maar vooral niet je rechtse mening.

  en wat conform de regels aan gaat ? is het beledigen van mensen dat wel ?

Reacties zijn gesloten.