PvdA in regering; bijstandsuitkering omlaag

Ja, ja, ik weet het, vele reageerders hier zullen me toeroepen dat ik daar niet zo verbaasd over moet zijn. Maar ik ben het toch wel. Misschien nog wat oude idealen of ideeën, die nog niet helemaal weg waren gesleten?

Maar als ik dit stukje lees over hoe er omgegaan wordt met mensen met een bijstandsuitkering “Het kabinet denkt zo mensen in de bijstand meer te verleiden om te gaan werken.”  Zorgt ‘Het Kabinet’ er dan ook voor dat er werk IS?

Voorlopig loopt het aantal werklozen alleen nog maar verder op en kan dit kabinet er blijkbaar niets aan doen of wil er niets aan doen om dit te keren. Voor zij die hebben wordt prima gezorgd en zij die niet hebben, kunnen het lazerus krijgen. Niet productief, dus weg er mee. Niks opkomen voor zwakkeren in de samenleving, zelf je eigen broek ophouden, succes is een keuze, kunnen graaien ook.

Voor teveel mensen zal 2013 een rotjaar worden met geen uitzicht op verbetering, alleen maar verslechtering. De PvdA laat duidelijk zien aan welke kant ze staat, niet (meer?) aan de kant van de zwakkeren in de samenleving. Met dank aan de strategische stemmers!

4 gedachten over “PvdA in regering; bijstandsuitkering omlaag”

 1. 15 Euro netto minder, veel meer kosten aan zorg, veel minder voorzieningen, minder huursubsidie, en dan zat je dus al op het minimum.

  Waar blijft nu de verontwaardiging bij dat liberale en sociaal-democratische tuig?

  O nee, wacht dit is uiteraard de-nivellering. En dat is goed. Graaien en snaaien is ok.

  Guttegut, wat heeft Samsom het er maar moeilijk mee., stel je voor dat het volk gaat morren:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/22/samsom-bezorgd-om-verzet-tegen-bezuinigingsgolf/

 2. wat is er echt waar van gezinnen waarin meerdere bystandsuitkeringen tezamen voor eeen top gezinsuitkering zorgen???

  waarom klagen over de leberalen??
  al diegenen die gulle uitkeringen verwachten van de pvda???

 3. @2:

  Het is waar hoor, ongeveer een miljoen topinkomens omdat soms wel 10 bijstandsuitkeringen aan ëén gezin gegeven worden.

  Ga jij maar klagen bij de glibberalen ja. Rare man.

 4. @2 (Neo)-Liberalen dat is de PvdA .. En meerdere bijstandsuitkeringen die samen voor een topinkomen zorgen ?? Broodje aap verhaal , Je word al gekort al je partner een WAO of anders uitkering heeft , laat staan binnen één administratie : Je moet je oor iets minder bij de stem van de onderbuik te horen leggen , je raak dan niet zo met stront bespetterd

Reacties zijn gesloten.