NSB-lijn Amsterdam massaal gebeld

Wat is er mooier dan je medeburger er anoniem bij lappen:

De kliklijn van de sociale dienst, waar burgers vermoedens van bijstandsfraude kunnen melden, blijkt massaal te zijn gebeld. Op basis van 800 anonieme aangiften die in 2012 bij een Amsterdams meldpunt binnenkwamen, worden naar verwachting zeker 300 uitkeringen gestopt of gekort. Dat schrijft De Telegraaf (parool).

Je zou die anonieme bellers ook kunnen belonen dan gaan ze nog harder bellen. Zeven euro vijftig of zo. Blijkbaar heeft het overgrote merendeel van de anoniemerts trouwens geen enkele andere reden om het anonieme telefoontje te plegen, anders dan de kick van het iemand op anonieme wijze proberen te naaien. Ze denken nooit geschoten is altijd mis of zo. Fascinerend, wat een mentaliteit.

8 gedachten over “NSB-lijn Amsterdam massaal gebeld”

  1. Binnenkort reikt burgemeester van der Laan posthuum feestelijk een medaille wegens ‘goed Nederlanderschap’
    uit aan Wim Henneicke.

  2. Het is gewoon een niche in de Markt: verklik je buurman of kennis en krijg 7,50 meteen op je rekening gestort.

    Erg is dat deze officiële DDR politiek is nog voor de oorlog verzonnen. Hoeveel kostte toen je allochtone, wat donker gekleurde Hava-Nagila zingende medemens te verklikken?

  3. Er veranderd niets ,in de jaren 40/45 vorige eeuw werden de meeste mensen aangebracht .En nu gebeurd dat zelfs zonder kopgeld ,het schijnt dat ook meld misdaad anoniem hoog scoort in mokum .We leven in een walgelijke wereld .

Reacties zijn gesloten.