‘Ik spot met radicale moslims, niet met Mohammed’

Verrassend. Het was toch stoerder geweest als ze gewoon echt met Mohammed hadden gespot. Nu lijkt het wel alsof ze niet durven:

Seks, het leger, het katholicisme, extreemrechts: net als iets taboe is of geen kritiek verdraagt, bijt Charlie Hebdo er zich in vast. ‘En nu is Mohammed aan de beurt’, zegt directeur ‘Charb’. De jongste vrucht: een stripboek over het leven van de profeet. ‘Ik teken niet de ‘echte’ Mohammed. Ik teken de gefantaseerde Mohammed van radicale moslims, en die bespot ik. Dat is satire.’ (standaard.be)

Wie kent er trouwens een leuke moslim- of islamgrap die echt komisch is? Waar je om kan lachen bedoel ik? Je mag ‘m anoniem naar me sturen. Als ik er echt om moet lachen publiceer ik ‘m. Ik bedoel: het hoofddoel van humor is toch lachen nietwaar? Dus als we kost wat kost islamhumor willen dan moet ie natuurlijk wel grappig zijn. Ik bedoel Gregorius Nekschot/Peter Breedveld-stijl van een streperige mohammed die een streperige PvdA’er anaal neemt was dus zeg maar de humor waar ik niet echt om kon lachen. Ik kon ook nooit lachen over geitenneuker dit en geitenneuker dat in de Metro. Was dat humoristisch bedoeld trouwens? Geen idee.

8 gedachten over “‘Ik spot met radicale moslims, niet met Mohammed’”

 1. Kijk, het ligt in de intentie.

  Heleboel mensen kunnen moeilijk de intentie van het humor onderscheiden. Humor is om te lachen in goede stemming opdat iedereen beter van wordt. Bespotten is kwetsend bedoeld en bijvoorbeeld lomp en bot zoals Van Gogh het deed. Het is een keuze en dar had hij ook zijn goede recht in, doch voelde het niet prettig.

  Doet me denken aan het principieel onbegrip in de Nederlandse maatschappij over het humor met onderwerp jezelf. Oftewel zelfspot genoemd.
  De beste humoristen en stand-upmcomédians kennen deze superieure kunst van het humor die wordt als bespottelijk in Nederland beschouwd want de opgeblazen ego moet altijd bovenop blijven drijven.

 2. Mensen die het woord geitenneukers gebruiken doen dat om zich superieur aan de doelgroep te mogen voelen. De intentie is niet om te lachen maar om vermeende superioriteit te bewijzen en dit heeft iets met machtspel te maken en erg weinig met humor.

 3. Gregorius Nekschot was nooit leuk. Maar da’s een racistische gluiperd met innige banden met stormfront.

 4. @3 Dezelfde Mohammed van rechtse “humoristen ” … waarbij er weer word voldaan al alle vooroordelen ….. Verschil ?? dit is dan “mild ” …

 5. Theo van Gogh gebruikte altijd de woorden ””’geiteneukers ””
  Deze woorden stonden niet alleen vaak in de Metro maar in alle media bladen van NL Zal niet zeggen dat het Theo zijn eigen schuld was voor de moord op hem. Toch humoristisch
  vond ik dat niet.

Reacties zijn gesloten.