BREKEND: SGP staat vrouwen wel niet wel niet wel toe op de lijst

Magnie
Magnie
Ze komen alleen niet op de lijst!

Een en ander werd verduidelijkt op een persco gegeven door een brandende braamstruik of zoiets:

Maar stelt u, om het in de tale Kanaäns te zeggen, geen vlees tot uw arm? Is het niet beter om alles aan God over te geven?

„We moeten het altijd aan de Heere overgeven, maar we dragen wel zelf verantwoordelijkheid voor wat we doen en voor wat we nalaten. Dat is ook Bijbels. Ezra en Nehemia beantwoordden de vraag of ze militaire begeleiding wilden bij de terugkeer vanuit Babel naar Jeruzalem, totaal verschillend. De een wilde de bescherming niet omdat hij het vertrouwen op de Heere niet wilde beschamen, de ander accepteerde de steun wel. Beide benaderingen zijn in de gegeven omstandigheden legitiem. Ik hoop dat we binnen de SGP ook zo met elkaar om mogen gaan (REFDAG).

Is het geen wondertje?

7 gedachten over “BREKEND: SGP staat vrouwen wel niet wel niet wel toe op de lijst”

 1. Hetmag nu wel. maa waag het niet, dame, om u verkiesbaar te stellen. Zulks is de Heere een gruwel.

 2. Het wachten is dus op een huppelrok uit de biblebelt die haar wit gehaakte maillots eens flink tegen de porseleinkast werpt en hozanna roept tegen het o zo integere mannenbolwerk binnen de SGP

 3. Is het geen overweging voor de SGP om samen te gaan met fundamentalistische moslims? In Frankrijk stonden conservatieve rooms-katholieken ook zij aan zij met moslims om te protesteren tegen het homohuwelijk.

 4. “Is het geen wondertje?”

  Nee hoor, het is gewoon smaken naar subsidies, oftewel Mammon heeft een tactische winst binnen het SGP kamp geboekt.
  Ze mogen wel zwaar gelovigen zich voordoen, maar ze zijn niet gek en het geld laten ze niet lopen welke dan ook overtuiging ze erop zouden nahouden.

  Maar vrouwtje in het bestuur/verkiesbaar toelaten? Gna,gna,gna,gna…dat gaat nooit gebeuren, weetjewel!

  Of je begrijpt helemaal niets van zuiver juridische steken.

Reacties zijn gesloten.